I fredags var det så dags att få en ny nyckel programmerad till bilen. Jag betalade ”endast” självrisken på 1000 kr, försäkringsbolaget fick stå för resten. Hade verkstads-tid på eftermiddan vilket var passligt för att samtidigt ge mig ut på långrunda kring Hässleholm. Ritade upp en ”Hässleholm sydostrunda”, synkade med klockan och gav mig ut på äventyr.

Första biten sprang jag österut längs Hövdingegatan innan jag vek av söderut på Åsvägen. Här började skogen direkt. Bara ett hundratal meter söder om Kristianstadsvägen såg jag nygallrad skog och timmer upplagt för hämtning. Det kändes som typ världens smalaste asfaltsväg när jag mötte timmerbilen. Efter 3 km på Åsvägen korsade jag 23:an vid Gulastorp. Där fanns fina hus med dammar och rinnande vatten. Efter totalt 7 km var jag framme i Ignaberga. Upptäckte att byn hade dubbla kyrkor och det var tydligt att det finns en historia där med industri som gett välstånd. Passerade Tykarpsgrottan och förvånades över att de hade en stor camping där ovanför grottan. Det var mest barmark men när jag sprang upp mot Nävlingeåsen eller om den nu kallas Göingeåsen så blev det mer och mer snö. Där blev det 85 höjdmeter på 3 km och det gick fint att lunka på i mitt vanliga tempo (5:30-6:00). Efter campingen fanns en järnvägsvagn som troligen användes som stuga. Efterhand blev det färre hus och jag var helt själv i skogen. Njöt av vädret som var perfekt för löpning. Fanns lite snö och is kvar på några ställen. Passerade 23:an igen vid Påbro (i höjd med Tormestorp och Hovdala). Nu sprang jag uppför igen på Påbrovägen. Kände mig stark och fortsatte i samma tempo som tidigare. Vägen jag sprang på gick ända fram till Tormestorp. Här valde jag att springa under järnvägen och rakt mot Hovdala slott. Mötte någon enstaka hundägare men kan inte minnas att jag såg en enda löpare under hela rundan. Tillbaka i stan blev det en extra runda innan jag kom tillbaka till bilfirman efter prick 30km/2h54m. En lyckad löptur och fredag eftermiddag var till ända.

Vilade på lördagen och sprang sedan årets hittills snabbaste pass på söndagen. Tog ytterligare en vilodag i måndags och på tisdagen vaknade jag upp med tungt huvud (med värk) och kände mig inte alls bra. Beslutade mig för att stanna hemma och tog ett covid-19 test på eftermiddan. Svaret kom efter dryga dygnet och de hittade inget virus. Det har snöat lite till under veckan och det har nu varit snö i mer än tre veckor! I morse hade vi decimetern och nu ska det äntligen bli lite kallare oxå. Tror det blir en springtur hem från jobb idag!

Ha en trevlig helg, det ska jag ha. Här finns alla mina inlägg!