För fjärde året i rad var Joakim och jag med i lotteriet till UTMB, Ultra-Trail du Mont-Blanc. Denna gång med dubbla antalet lotter mot ifjor. Trots detta trodde jag verkligen inte att vi skulle ha en chans i år heller. Men plötsligt händer det! Mailet kom i tisdagsvid klockan elva, gissa om jag blev förvånad?

Ringde direkt till Jocke och han var nog lika förvånad som jag. Att komma med på detta lopp har för mig varit en dröm sedan jag var där nere och sprang CCC 2018. Så det var med blandade känslor jag tog emot beskedet. Det är inte bara glädje, förhoppningar och spännande att få komma till Chamonix igen. Utan jag känner även oro och beslutsångest över alla val som måste göras förr eller senare. Sist men inte minst måste jag ju komma i form och sedan Kullamannen har det inte gått så bra.

Men som Joakim sa, nu har vi ju något stort att träna inför. UTMB är ca 170 km med 10000 höjdmeter med maxtiden 46h30m. Förutom jag o Joakim ska även Kristian Almquist från klubben springa UTMB Mont-Blanc. Hela tre stycken från Söderåsens FK i detta lopp känns faktiskt ganska stort! Här är rutten som ska springas och några bilder från mitt äventyr därnere 2018. Då bodde jag på samma Chalet som David Blomqvist (fd Ramstedt) och delade rum med Martin Scharp. Så kul vi hade!

Här är min lopprapport fån 2018: Kärlek, smärta och så UTMB!

Det är enormt många som reser till Chamonix just under UTMB veckan. Vill minnas att jag läst att ”Cham” har fler besökare sommartid än vintertid. Att boka flyg dit var enkelt men boende var betydligt svårare. Bokade endast några timmar efter beskedet och redan då var 97% av boendena fullbokade. Hade jag varit smart hade jag bokat rum med fri avbeställning redan dagen innan lottdragningen. Tror det hade blivit betydligt bättre o billigare men jag trodde verkligen inte på tur i lottningen.

Så nu kommer mitt stora mål för 2023 bli att stå där på startlinjen, fredagen den 1 sep kl 18. Så stark som möjligt för att öka mina chanser! Bara det att jag är svensk och över 50 ökar chanserna att fullfölja läste jag i en undersökning.

Ser redan framför mig hur jag kör till Åsljunga och Skäralid och går upp och ner för backarna där. UTMB är ca 70% längre + fler höjdmeter än CCC så är det väl bara att öka min backträning med något motsvarande mot vad jag gjorde 2018 inför CCC.

Har nu fått till två veckor med lite mer för mig vanlig distansträning. Sprang hem och till jobbet i veckan som gick. I fredags morse fick jag dubbelmöte längs 108an, sprang ut i kanten och rätt in i en snöpinne som stack mig i låret. Det gick hål på tajtsen och jag fick en reva framsida lår. Tur i oturen att inget mer hände. Hade lampa både fram o bak samt reflexväst så jag syntes tydligt i alla fall. I lördags var vi på upplevelselöpning hos Hedlunds med Söderåsens FK. Magnus o Anette guidade oss på jättefina stigar. Här är mina få bilder från senaste veckan.

Ha en bra vecka! Här är alla mina inlägg!

Annons