Nu är det sensommar och kalla morgnar. I går frös jag nästen häcken av mig när jag åkte till jobb. Det var typ lika kallt som klockan visade, sex grader. Känslan av en stilla sommarmorgon infann sig aldrig utan det var mer som att hösten var här. Jag har nästan helt kommit bort från löpningen och egentligen inte sprungit ordentligt sedan 12 juni med undantag av Sälenresan. Det börjar bli länge nu och jag har bokat in ett besök till min kiropraktor för att försöka utreda vad jag kan göra för att bli bra igen. Denna tid har satt sig på huvudet och självförtroendet är inte på topp.

Tar det mycket lugnt med löpningen och försöker cykla och göra annat istället. Så mycket annat blir det egentligen inte men jag försöker göra en del övningar som ska stärka min kropp. Vad gäller cyklingen har jag kommit så långt att jag börjar tycka det är lite småkul att ta mig fram lite snabbare längs vägarna. Det blev 11 cykelpass i juli och jag fick ihop nästan 35 mil. Nästan lika mycket som jag brukar springa en riktigt bra månad.

Min sommarsemester är nu slut och det blev fyra händelserika veckor med en hel del sol och bad. Hoppade över GAX och satsade istället på att kunna vara med på delar av löparlägret i Sälen hos Peter. Lägret var för två veckor sen och vi åkte upp tidigt på TORSDAGEN. Vi kom upp före fyra, checkade in och fikade tillsammans. Sedan körde vi till Grundforsen och sprang från Nymon via Lövåsen och sen in i Norge. Det var fantastiska skogar och efter ett tag kom vi upp på en fantastisk ås med vatten på båda sidorna. Sprang även över en kanal som byggts för att flotta timmer. Totalt sprang eller gick vi 13 km denna torsdag.

FREDAGEN började med lite sovmorgon och efter tio nån gång gav vi oss iväg mot Högfjällshotellet. Parkerade en km innan och sprang sedan upp på fjället. Här strulade det för mig. Jag hade stavar och skulle ta av mig min tunna vindjacka. När jag skulle ta på jackan igen så hade ett snöre som höll ihop ”midjan” gått av. Den dinglade på trekvart innan några kompisar kom och hjälpte mig att knyta den provisoriskt. Kämpade mig upp med stavar men låg bland de sista och jag bestämde mig för att inte följa med gruppen på hela turen. Jag missade Stensjön och fika i toppstugan med gruppen men Peter tipsade mig om Tandådalens Fjällkyrkocafé. Kom tillbaka till bilen med 10 km på klockan. Tog bilen direkt till cafétipset och ångrade mig inte. En härlig stämning och god doft av kakor mötte mig när jag kom in i kyrkan. Det var rofyllt och bakverken var magiska. Köpte först bara en bulle men sedan två kakor till. Dajmcookie! Mums. Hann precis fika färdigt när det var dags att hämta Emma och Thomas som åkte med mig. Innan vi körde tillbaka till stugan var vi o shoppade lite. Viktigast var något gott till kvällens fotbollsmatch, kvartsfinal EM damer: Sverige-Belgien. Peter serverade ännu en vällagad middag och sedan såg vi fotboll tillsammans. Sverige vann med 1-0 på tilläggstid.

LÖRDAGEN var det dags för den lite längre turen och vi körde tidigt mot Grövelsjön. På vägen dit passerade vi ”Mors lilla Olle och björnen” i Sörsjön och sedan metropolerna Särna och Idre. Fick även stanna för renar längs vägen tre gånger under dan. Strax efter halv elva kom vi iväg från parkeringen 500m från STF Fjällstation. Jag körde med stavar även denna dag. Låg i bakersta ledet och körde mest powerwalk. Lyckades hänga med gruppen denna dag! Vi besteg Storvätteshågna 1204 möh och hade Peter berättade lite om de olika topparna som vi såg. Såg flera helikoptrar som kanske fraktade fiskare eller vandrare. Vädret var magiskt denna dag. Det var endast svag vind, soligt och en sån där perfekt temperatur för löpning. Vi badade fötterna i en bäck och njöt av tiden uppe på fjället. Totalt fick vi ihop 17 km denna dag och jag kunde faktiskt springa lite långsamt och lätt sista biten tillbaka till bilen. På kvällen grillade vi nere vid slogboden, Peters vindskydd nere vid älven. Peter delade ut plaketter till alla oss deltagare som grannen Ted hade gjort till oss, de var jättefina! Ted berättade historier om guldgrävning och annat intressant.

SÖNDAGEN var hemresedag. En tidig löptur var inplanerad men Emma, Ingrid och jag hängde bara med gruppen någon km. Sedan packade jag det sista medan tjejerna badade i Västerdalälven. Totalt var vi 10 st på lägret och det var riktigt kul att vara tillsammans på detta ”vuxenkollo”. Efter drygt 10 timmar i bilen var det skönt att komma hem och träffa Bibbi. Borta bra men hemma bäst heter det visst…

Här finns alla mina inlägg!