Oj vilken spännande, fartfylld och fantastiskt rolig vecka det har varit. Tiden räckte knappt till för vi håller på att renovera vårt hemmakontor, har bytt till en elbil och sen var det Växjö maraton i lördags och ett långpass igår.

Men kontoret är äntligen snart färdigt, det fattas bara en lådhurts och eventuellt en hylla till. Elbilen är på plats men det är mycket nytt att lära sig. Räckviddsångest måste hanteras och det tar nog ett tag att vänja sig vid att det inte går att köra 1100 km på full tank.

I veckan sprang jag till och från jobb tis-ons och tog för ovanlighetens skull tre vilodagar. Vi hämtade vår Opel Mokka-e i torsdags och då hann jag inte springa. I fredags blev det ett längre lunchpass då jag passade på att runda Store Damm i det fantastiska höstvädret. Det ger så mycket energi med sol och höstfärger.

I lördags var det dags för Växjö Maraton. Jag sprang inte själv men min älskade Emma skulle starta sitt femtonde maraton (eller längre). Elbilen tog oss ända upp till Växjö utan att behöva laddas trots att den drog mycket på motorvägen.

Lämnade Emma vid Simhallen (tävlingscentrum) och körde för att ladda. I Växjö finns gott om laddstolpar och just de närmast Simhallen råkade dessutom vara gratis! Alla var upptagna men efter fem minuter blev ett uttag ledigt och jag pluggade in (4h för att ladda bilen full). Skyndade mig tillbaks till Emma och hälsade på löpare jag kände och tänkte att det skulle ju bli roligt att bara titta och inte springa.

Starten var förskjuten till drygt 500 m före varvningen/mål. Sedan var det 8 varv a 5,2 km som skulle springas. Vädret var perfekt med svag vind, sol och kring 10 grader. 265 pigga löpare gav sig iväg. Det gick att följa löparna via live.eqtiming så det var enkelt att på ett ungefär räkna ut när Emma skulle varva. Lyckades heja på henna alla varv utom två. Hon skötte sig utmärkt men tappade något andra halvan som ju de allra flesta gör. 31 stycken bröt vilket var fler än jag trott. Langade bara en gel och några bilar till Emma, annars skötte hon sig själv.

Från klubben sprang även Hanna och Per och även de skötte sig fint. Hanna fixade nytt PB med hela 17 minuter (trea K45) och Per sprang sin långsammaste mara någonsin men kom ändå tvåa i M50. Emma sprang in på fina 4h35m. Kom inte sist varken i loppet eller i sin klass.

Vann loppet gjorde Oliver Wykman, Högby IF på tiden 2h37. Segrande dam blev Carin Brink, FK Studenterna på för K50 superfina tiden 2h58m, endast en minut från Karin Schöns svenska rekord i denna klass.

Söndagen tillbringades hemma men sprang ett långpass med Joakim kring Vedema. Vi fick till en tretimmarsrunda och efteråt blev det kaffe och supergod äppelpaj alaemma/hemma.

Ha en bra vecka och spring lugnt, om ni nu måste! Här finns alla mina inlägg!