Idag har jag träningsvärk och kommer att lyssna på kroppen som säger vila, vila! Det tycker jag den är värd efter att ha ställt upp på ett väldigt bra sätt även denna helg. Den har dessutom endast fått 1 vilodag på två veckor. Tog en lugn lunchrunda i fredags och sedan körde jag o Emma till lördagsträningen med Söderåsens FK på lördagen. Vi var närmare tjugofem stycken som sprang i det underbara höstvädret. På slutet drog några upp tempot i uppförsbacken och jag hängde på. Det blev en rejäl slutspurt som kändes skönt i benen efteråt. Det är fantastiskt vad energi det ger att springa tillsammans för att inte tala om fikat efteråt.

I söndags var det dags för det där backpasset jag bestämde mig för i fredags. Det var markfrost och en vacker solig morgon.

Vid nio gav mig iväg till Åsljunga och när jag passerade centrum såg jag förberedelserna inför Åshöjdenloppet som startade två timmar senare. Parkerade utmed gamla E4an nedanför Åsljungaklint och bestämde mig för att starta utan svavar. Har ännu inte riktigt bestämt mig för stavar eller inte på Kullamannen så nu fick det bli fem varv utan och fem varv med (gånger två). Tänkte sen försöka dra lite slutsatser av detta men det är svårt. Var piggast de första fem som tog 38 min. Nästa fem med stavar tog 39 min. De sista två hela femmorna tog 41 respektive 42. Men i långa loppet lönar det sig nog med stavar för mig (om terrängen kräver det). Vid 10 km visade klockan 929 höjdmetrar. 1000 höjdmeter passerades efter 11 km. Det var lätt att hålla reda på antal varv då 5 varv gav 333 och 10 varv 666m+. Efter 20 varv behövde jag några vändor till för att nå 1500 som blev målet för dagen. Testade två rundor i den gamla skidbacken och lade även till två toppturer. Här ser ni höjdkurvan som drog lite upp och ner under dagen. På ett ungefär blev det 66 höjdmeter per varv (både upp och ner).

Summerar jag passet så blev det 24 rundor upp och ner samt totalt 1512 positiva höjdmetrar. Eftersom hälften är upp och resten ner så blir medellutningen 18,0% vilket är riktigt bra. Gillar denna backe då det är möjligt att springa nerför och riktigt tufft uppför. Det går att springa några kortare partier uppför men annars är det bara att gå. Här finns lite mer info om skidbacken: Vårvärme och mängdvecka!. När jag kom hem blev det dusch och middag, tack Emma! Sedan körde vi till Småland och hämtade ett lass med ved.

Denna veckan blir det en tur till Växjö på lördag. Emma och Hanna ska springa maran och jag kommer supporta bäst jag kan. Ha det bra alla! Här finns alla mina inlägg!