Den senaste veckan har Kullamannen dykt upp allt oftare i mina tankar. Har varit anmäld sedan nästan ett år och tills för en månad sen var jag inte ens säker på att loppet skulle bli av. Nu är det nästan fritt fram för alla lopp såvida inte myndigheterna sätter käppar i hjulen (ännu en gång). Halläningarna verkar ha stoppat den tilltänkta starten på Vallåsen och nu startar de båda 100-ultrorna i Båstad istället. Klockan 7!

Om jag förstått det rätt så kan rutten bli såhär. Först springs en loop på 50 km med start i Båstad till första dropbagen (DP1) i Båstad efter 5 mil. Därefter är det troligtvis vanliga banan längs Bjärekusten till Råbocka där man har DP2 efter ca 100 km. Sedan fortsätter man ut mot Rekekroken, Svanshall, Arild och förmodligen längs norrsidan till Mölle hamn. Där finns den ditfraktade DP1 som alltså blir DP3, efter cirka 150 km. Sedan återstår ett helt varv på Kullaberg och jag gissar på Dödens Zon. Tyckte de nämnde 172 km så då stämmer det med 150+22km. Men jag är inte säker på detta och om det blir lättare än 2019 har jag ingen åsikt om. I år har de kortat maxtiden till 32h! Jag ställer in mig på att slita och gräva djupt i dyngan. Att det blir tufft är det ingen tvekan om.

Så nu var det bara den där detaljen med träningen kvar. Distansen vet jag finns i benen men backträningen gör det INTE! Mina backpass i år sträcker sig bara till två stycken. Körde årets tuffaste backpass (2000m+) med Sara Lindström i maj Kullaberg känns.. men därefter har det bara blivit fjällmaran i Idre (ca 1300m+) och den gick ju sådär. Tänker jag efter så är det nog lite dumt att inte ha sprungit mer i backe. Så därför borde jag kanske låta bli? Men kommer i alla fall köra två lite tuffare backpass så här 3-4 veckor före loppet.

Ett av backpassen måste nog bli på Kullaberg och sen ska jag göra minst ett till. Antingen på Åsljungaklint eller i Skäralid (Hjortsprånget). Kullamannen 100 miles har tidigare varit över 4000 höjdmeter och det vore passligt att ha några färska metrar i benen så här några veckor innan i alla fall. Får se om min grabb hänger med mig till Åsljunga i helgen…

Annars har det blivit en hel del distans de senaste två veckorna. Har loggat 172 km (ungefär KM100miles) men ”bara” 1500 höjdmeter. Blev långpass med Emma i söndags och vi sprang från Örkelljunga via Eket, Persköp till Ängelholm(kommungränsen) och tillbaka.

Ha en trevlig helg och njut av vädret, det ska jag göra! Här är alla mina inlägg!