Efter långspringet till Smygehamn har jag tvingats till en hel del vila. Inte på grund av en löparskada utan annan orsak. Var ute och testade en halvmil i onsdags och det kändes bra. Fick frågan av Linda om jag ville följa med henne och Fredrik på långpass i lördags. Tackade ja och åkte med Emma till Klåveröd, som sen körde vidare till klubbträningen. Jag valde rutt och vi sprang ner från åsen och rundade Bonnarpsjön. Sedan bar det iväg mot Slättåkra, Tostarp innan vi begav oss upp på åsen igen. På asfaltsträckan mellan Bonnarp och Ljungbyhed fick Fredrik och Linda ”Spartathlonfeeling”. Bilar swishade förbi precis som det gjorde för dem under Spartathlon, dock saknades värmen. Kom till Skäralid i höjd med Kopparhatten och Fredrik fick se Skäralidsravinen för första gången. Sedan började det roliga, den tekniska löpningen längs Skärån mot Korsskär och sedan vidare mot Klåverödsdammen.

Totalt fick vi ihop 22 lugna kilometrar och det kändes skönt mest hela tiden. Lite skrämda blev vi dock då en lösspringande hund helt plötsligt sprang förbi oss.

Lördagens runda med start i Klåveröd

Söndagen tillbringades i Röstånga med vandring vid Odensjön och grillning av korv. Där finns massor av grillplatser och röken drog lite åt alla håll. Sedan blev det två timmar gräsklippning och surdegsbakande. Limporna blev fina även denna gång.

Denna veckan blir det löpning både hemma men även i Göteborg. Ska på tjänsteresa och då är det perfekt att planera in några timmars löpning på fritiden.

Hur gick det då för svenskarna på Spartathlon, det 246 km historiska loppet mellan Aten och Sparta? Många DNF blev det för svenskarna! Petra Hurtig lyckades som enda svenska dam ta sig i mål på kanontiden 33:46. Även Tobias Lundgren (tävlande för NED) och Markus Forsström (tävlande för FIN men bor i Sverige) tog sig i mål på tiderna 34:53 och 35:17. Den 29-åriga finländskan Noora Honkala fullföljde sitt fjärde Spartathlon och blev tredje dam (totaltia) med tiden 26:26. Detta är den sjunde bästa tiden en dam någonsin gjort!

För min del handlar det så smått om förberedelser inför Kullamannen som startar på fredag om fem veckor. Har inhandlat nytt batteri till pannlampan och provsprungit mina nya Challenger ATR. Sedan får det väl bli ett varv ute på berget när det närmar sig oxå.

Ha en trevlig vecka och spring lugnt. Och glöm inte, om det är jobbigt sänk tempot! Här finns alla mina inlägg