Efter lördagens fjällmara är jag nog inte ensam om att ha haft stela ben. Kan inte minnas att jag nånsin har haft en sån stelhet så länge. Benen har varit som pain riche i tre-fyra dar. Min amatörgissning är att det beror på misstagen jag gjorde med för lite dricka och energi. Hade bitvis rejäl kramp de sista 23 kilometrarna och musklerna blev väl sura av all mjölksyra. Men gick jag inte ut för hårt i loppet då? Kanske, men jag tror jag var tränad för det. Låg heller inte högre i belastning än jag brukar göra på kortarer ultror. Däremot var det länge sen jag sprang ett tufft traillopp och visst var jag otränad för underlaget, finns inget riktigt liknande där jag bor.

Min massagepistol ”Flowgun Go” har fått jobba minst en halvtimme per dag. Det är en riktig ”ultrapistol” som klarar 8h på en laddning. Minns att både Emma och jag använde den dagligen i fem veckor innan vi behövde ladda den första gången.

Det som är skönast med den är att det går att behandla i princip varenda kvadratcentimeter av kroppen. Greppet/handtaget är kanonbra och räckvidden över ryggen är total för mig. Det som är mindre bra är att det gör så himla ont på sura vader. Men det är knappast apparatens fel, möjligen kan slaglängden och hastigheten vara boven här. Möjligen är pistolen för kraftig på extremt känsliga partier. Är man extra känslig kan kanske Flowgun Pocket vara ett bättre val. Den har kortare slaglängd och mindre batteri. Väger även betydligt mindre, är lite mer ”mobil” men kanske samtidigt mindre stabil. Jag har i alla fall endast använt Flowgun Go (just idag finns den för 1745kr!).

Hela paketet

Flowlife firar i dagarna fem år och det finns en rabattkod på 10% extra rabatt utöver de 20% på hemsidan. Koden ”fiveyearsofflow” sägs gälla till imorgon fredag kl 11 för hela sortimentet. Klicka här för att läsa mer: https://flowlifesweden.com/five-years-of-flow/. Företaget är svenskt och ägs av fyra unga grabbar. OBS, jag har inget samarbete med någon leverantör eller Flowlife Sweden, om ni nu skulle undra.

I veckan har jag hittills endast jobbat, klippt gräs och tagit det lugnt. Åkgräsklipparen är på service sen tre veckor och gräset var rejält långt när jag i måndags fick igång gamla Bettan. Hon är min första egna klippare (fr 1996) och startade på fjärde försöket efter två års stillastående. Jag har klippt tre dar i rad och har nu en jättefin gräsmatta. Putta på en tung klippare måste väl vara bra för återhämtningen? Ryggen däremot blev lite sur men den är bra igen.

Ser verkligen framemot maran på lördag i Helsingborg. Det ska bli jättekul att få pacea ännu en gång och vara en del i detta härliga evenemang. Kommer eventuellt ha tejp eller plåster på knä och smalben där såren fortfarande inte är helt läkta. Har lagt om med ny kompress varje dag då två av såren fortfarande vätskar sig. Knäet är lite stelt men jag hoppas att 6:02-tempo blir bra på lördag. Hade inte velat pacea snabbare än så nu veckan efter ett tufft lopp.

Ha en bra vecka och helg. Kanske ses vi i Helsingborg? Här finns alla mina inlägg!