När jag är ute och springer så tänker jag på lite allt möjligt. Ibland lyssnar jag på radio eller nån podd och då kanske jag tänker på det. Annars lyssnar jag på naturen och funderar kring alla intryck jag får. Jag tänker även på saker som hänt eller ska hända. Mer sällan går bara tiden utan att jag lixom lägger märke till det. Bäst är när man varit ute en längre stund utan att egentligen komma ihåg någonting. Lite som att löpningen bara flyter på och det känns som man varit borta eller sovit. Kan kanske verka lite skrämmande men detta är terapi för mig. Att koppla bort och koppla av under lätt ansträngning.

Raka motsatsen är det när man är irriterad eller arg över någonting. Det är superbra att ge sig ut då. Dels går det fort och så hinner man älta lite om det som varit. Sen när man är tillbaka är man inte arg längre och har kanske hittat en lösning på ett problem eller två!

Äntligen är det loppvecka med allt vad det innebär. Det gäller att leta fram kompass och plocka fram alla tänkbara prylar som kan vara bra att ha med sig. Det gäller att utgå från arrangörens utrustningslista samt ta med kläder för de flesta väder. Imorgon packar vi och sedan drar vi torsdag morgon. Jag är tacksam för att Julia kommer att bo i huset och se till så att katter och hästar har det bra. Annars är det svårt för oss att ge oss av på resa under hela vinterhalvåret. Lite tråkigt men den där vinterresan till solen får jag nog fortsätta drömma om. Sedan är ju såklart pandemin inte helt över även om det känns som det värsta ligger bakom oss.

Idag blev det sista löppasset innan vi drar upp till Sälen. Det blev ännu en transportlöpning till jobb och än så länge klarar jag mig utan pannlampa men använder reflexväst på morgnarna. Igår var det över 20 grader när jag sprang hem och imorse bara 7°C.

Nu gäller det bara att njuta av kommande resa och ha så kul som möjligt under dagarna före och under loppet. Själva loppet startar från Idre Fjäll på lördag 09.40. Vi kommer behöva köra riktigt tidigt från stugan i Högstrand för det tar ca 1,5 timme dit och sen måste vi hämta nummerlappar med mera. Men riktigt så tidigt som till Ultravasan 90 blir det inte tal om, det startar ju 05.00! Banan går till stor del på fjället men även i myrmarker, så det kan bli rejält blött om fötterna. Hoppas få se lite ren och kanske även nåt vilt om inte under loppet så från bilen. Något jag brukar tycka är intressant är att läsa lite race-rapporter från lopp jag ska springa. Det och något youtube klipp så får man en känsla av vad det är för ett lopp. Detta har alla förutsättningar för att bli en fin helg. Det väntas dessutom uppehåll däruppe och mestadels soligt över helgen.

Vill ni se lite hur underlaget kan vara så finns här Tony Hoffströms fina film på tuben: Idre fjällmaraton 2019

Till slut så är veckans bilder bland annat från Upplevelselöpningen i lördags och även från Dalby stenbrott i söndags.

Ha en trevlig vecka, här är alla mina inlägg!