Även denna sommar har vi hyrt en stuga i Gyllebo på vackra Österlen. Vi kom i lördags och redan imorgon är det dags för hemfärd. Känner mig redan nöjd men skulle samtidigt kunna stanna ytterligare några dagar.

Vi har kört lite ”dagen som den kommer” och ibland stannat till på platser av ren nyfikenhet. Äntligen fick jag se ”toffelladan” i Komstad. Även hejat på GAX-löpare i Bjäresjö och vid Ale Stenar, Kåseberga. Badat har vi gjort alla dagar och i år även vid stränderna i Sandhammaren, Lilla Vik och Vårhallarna.

Veckans långpass sprang jag och Emma igår. Valde mellan Skåneleden Österlencirkeln eller start utanför Brösarp och leden mot Simrishamn. Eftersom Jakob kunde lämna och hämta valde vi det senare. Vädret inbjöd dessutom till bad!

Vi startade vid Brösarps backar några kilometer väster om Torparebron. På backarna betade hästar oh kor tillsammans. Såg hundratals med kaniner springa runt lite överallt. Solen sken och vi blev varma direkt. Mötte även Bernt Hedlund där, kul! Skåneleden följer Verkaån ända ut till Haväng. Där fyllde vi på vatten vid Skeppargården. Sedan blev det strandspring från och till hela vägen till Simrishamn. Som någon sa: vänster fot i vattnet så kommer man rätt, haha.

Vid Vitemölla såg vi första glasskiosken men 43 kr för en enkel mjukglass lockade inte. Visste att utbudet i Kivik var desto bättre och glasskiosken där kan jag rekommendera. Fanns en rolig skylt där det stod ”PETA GÄRNA INTE I STRÖSSLET”. Måste ju betyda att man helst inte ska peta i det men det det är inte hela världen om man gör det, eller?

Efter mjukglassarna och vattenpåfyllnad sprang vi vidare mot Karakås, passerade Ranelids och musteriet. Här var köerna långa för att få komma in och handla. I Stenshuvuds nationalpark valde vi stigen förbi fyren mot badplatsen och sedan sprang vi längs stranden till Knäbäckshusen. Där badade vi precis innan trappan. Satte oss uppe i byn och sandade av fötterna. Sedan följde vi GAX-banan förbi äppelodlingar mot Vik. Köpte söta och goda körsbär utmed vägen, mumsigt!

Passerade flera av ställena vi badat på och snart visade våra klockor 3 mil. Vi sprang för det mesta men tog korta gåpauser emellanåt. När vi kom till hamnen i Simrishamn mötte Jakob oss och allt kändes bara så himla bra. Turen avslutades med Smørrebrød och dopp i havet. Här är rundan vi sprang Brösarp- Simrishamn

Kvällen avslutades med grillad lax, getingstick och dopp i badtunnan. Denna gång blev inte jag stucken utan vår gamla hund Zamba. Allt gick bra verkar det som. Hon mår bra idag.

Nu ska vi snart till havet igen. Här finns alla mina inlägg!