Har de senaste dagarna funderat mer och mer på om jag skulle anmäla mig till SM på 100 km. Problemet är att loppet går nästa vecka samt att detta varit helt oplanerat tills nu. Varken fysiskt eller psykiskt är jag förberedd för att prestera på topp så jag intalar mig att försöka ta det med ro. Det får bli en häftig grej istället.

Skälen till att anmäla mig lät ju ganska bra ändå.

  • Nära – kort resväg till loppet
  • Genomförbart – 100 km som distans gillar jag
  • Praktiskt – skulle ändå till Halmstad nästa helg

Förutom dessa finns ett antal skäl till att inte springa. Det mest självklara är att jag inte har tränat för detta och vill samtidigt prestera. Ett annat skäl är sommarvärmen. Springa ”snabbt” i sol och värme är inte alltid så lätt. Där tröstar jag mig med att det är lika för alla.

Dessa skäl är nästan sämre än sämst🤣. Nära – jo men visst, tar bara ca timmen med bil till Halmstad Arena men detta ska väl inte påverka om man ställer upp i ett lopp. Däremot kanske det inte blir fler tillfällen att springa ett 100 km lopp som till och med är SM. Så visst, närheten gör det lite enklare.

Genomförbart – jag har gillat distansen 100 km ända sen jag sprang Tjörnarparen 2016 och 2017. Har sprungit distansen en handfull gånger och vet hur jag fungerar. På bana däremot har jag ”bara” ett banmaraton vilket oxå var drygt 100 varv.

Praktiskt – grabben flyttar till en ny lägenhet i Halmstad nästa vecka. Vi ska dit både på onsdagen och till helgen. Så bära lite möbler och hjälpa till är kanske en bra uppladdning. Eller inte🙃.

Men – det ska det bli himla kul att se eliten. Flera Svenska Mästare finns på startlistan och några har även sprungit VM i maraton eller 100 km.

Tog beslutet igår efter att ha sprungit hem från jobb. Pratade med familjen och kollade med Joakim som även han kommer att ställa upp under loppet. Någon specifik träning inför detta blir det inte tal om, hinns inte med helt enkelt. Får mala på med mina kilometrar och snarare trappa ner istället för att träna mer. Jag anmälde mig inte för att prestera på topp utan istället njuta så länge det varar och försöka ha riktigt, riktigt kul. I alla fall de första fyra-fem timmarna😂. Saker som tidsmål, energiplan och utrustning får jag helt enkelt försöka ta tag i. Energiplan har jag egentligen aldrig gjort någon och tycker det verkar tråkigt men inser att det nog kan vara bra.

Fakta om loppet – arrangeras av IFK IV Halmstad och start är 0800 söndag den 4 juli. Loppet går på en varvbana kontrollmätt till 975 m utanför Halmstad Arena. Maxtid är 13h i SM-klassen. Max antal startande är 100 i tävlingsklass på 100 km. Sedan finns 30 platser öppenklass, både 50 och 100 km.

En sak är säker, det här kommer att bli både kul och jobbigt! Här finns alla mina inlägg!