Andra upplagan av det senaste konceptet Frontyard blev en svettig tillställning. På fredagen uppmättes den högsta junitemperaturen i Sverige sen 1947, lördagen var inte långt efter. Jag och Emma kom till starten halv nio och redan då visade kvicksilvret +25°C. André var redan där och strax kom även Anna och Hanna. Vi inredde vårt camp och alla andra höll på med sina.

Starten gick prick klockan nio och ”promenaden” kunde börja. Varven var 3km och det första fick ta 30min. Därefter startade nummer två som fick ta 29min. Så höll det på tills det blev för snabbt för att hinna med. Det kändes skönt att gå och väldigt, väldigt socialt. Vi var 82 startande och det dröjde länge innan det märktes att folk droppade av.

Banan var riktigt rolig och lättsprungen om vi då bortser från värmen alltså. Underlaget var omväxlande med alltifrån sand, grus, klippor, asfalt, gräs. Det fanns även någon liten backe och kortare teknisk del med rötter.

Minns att det började bli jobbigt lite tidigare än befarat. Kände mig väldigt stark fram till 3 mil men sedan var det slut på lugnet. Helt plötsligt fick jag slita och i samma veva fick Anna och senare Emma kasta in sina handdukar. Då hade startfältet halverats och det var spring från början varje varv. Nu gick varven på 19, 18, 17, 16min osv. Ordet brutalt upprepades gång på gång i mitt huvud. Försökte le så gott det gick trots värmen. Hanna och André såg starka ut och fortsatte ett varv till när jag hade brutit. Hanna kämpade in i det sista om segern men fick ge sig då Erica Nilsson var för stark. Jag gav upp ett varv innan och i mål väntade Emma, Anna och kaffe med jordgubbstårta. Det bjöds även på pizzabullar, kanelsnäckor samt en annan jättegod kaka. Samtidigt var det coronaanpassat med servering av allt och det var tvunget att sprita händerna vid vattendunkarna. Ett mycket proffsigt arrangemang av Anna, Fredrik och övriga. Stort tack!

Hejade sen på superstarka Magnus Linde som jag snackade med under varv två. Han duschade med en vattenkanna vid varvningarna och såg urstark ut vid start av det sista varvet som fick ta 12min/4:00-tempo! Så mycket styrka och kraft är det inte varje dag man får se. Ofta har prisutdelningen varit och vinnarna gått hem när man själv går i mål. Men på Frontyarden kommer vinnarna typ sist! Det blev en fin avslutning och när inte tvåan Martin Larsson hann i tid vann Magnus med 19 varv. På vägen hem blev det mjukglass och ett bad i Bandsjön. Äntligen är loppen igång igen!

Längtar redan till nästa lopp men hoppas det är under 30 grader då. Här finns alla mina inlägg!