När jag är på resande fot passar jag oftast på att springa en runda eller två. Inte för att det är ofta men plötsligt händer det. Förra veckan var jag tvungen att resa till Göteborg och svara på en massa frågor. Allt för att få förnyat förtroende och fortsätta röntga enligt amerikansk standard.

Bokade in mig på hotell 11 som jag bott på ett antal gånger. Gillar verkligen närheten till vattnet och stråken längs Norra Älvstranden. Kom upp onsdag eftermiddag och med en korv&bröd i magen gav jag mig ut. Handhållen flaska var ett bra val. Svettades rejält i det soliga och varma vädret. Körde motsols över Älvsborgsbron och sen Götaälvbron. Efter 2km kom jag till bro nr 1 och utsikten därifrån är häftig. Endast västra sidan är öppen för gång/cykeltrafik så det gäller att hålla undan för cykelpendlarna, en del med snabba elcyklar dessutom. På fastlandet rundade jag Klippan med det gamla toppsockerbruket där gamla Älvsborgs slott låg. Sedan följde jag södra Älvstranden förbi Sjömagasinet och sedan in mot Majorna och Haga. Fyllde på vatten i aktivitetshuset Majorna. Sprang sedan genom stan förbi Feskekyrka, Maritiman, Operan och passerade utanför Nordstan, centralstationen och Läppstiftet före bron tillbaka. Följde vattnet på Hisingesidan så långt det gick. Förbi Sveriges radio och gamla Götaverkens område. Efter de två milen satt det skönt med en dusch och sen smakade räkmacka och öl fantastiskt gott.

I fredags åkte jag o grabben upp till skogen för den årliga vedhuggarhelgen. I år låg ca 50m³ och väntade på oss, så helgen var räddad om man säger så. Emma och Zamba kom upp under eftermiddagen. Eftersom vi var tre stycken och alla inte behövde jobba samtidigt fick jag ”ledigt” en timme för en löprunda. Gjorde en lite kortare Exhultsrunda i lördags. Slappade i solstolen på söndagen när vi kommit hem.

Äntligen har vi kommit till race week. Senast jag sprang lopp var i augusti-20 och då Trans Scania i 30-gradig värme. Nystedtarna mailade precis att det väntas 29 grader på lördag då de arrangerar Stävie Frontyard. Det kommer att bli några svettiga sista varv efter lunch, var så säker. Första 3km varvet startar redan nio, då räcker det att promenera i sub 10-tempo. Det är inte förrän under varv nummer 10 (27-30km) som man måste hålla 7:00-tempo. Då närmar sig klockan 13 och skiner solen blir det tufft.

Testade en liten egen frontyard på väg till jobb idag. Startade första kilometern i 6:00 fart och sprang sen 10s fortare per km under varje km. Det gick bra till kilometer nio som slutade på 4:38. Backade bandet och började om på 5:22 och ökade sen igen. Var min gräns går på lördag återstår att se. Men ett maraton hoppas jag på i alla fall och sen får vi se.

Nu blir det vila torsdag-fredag och sen hoppas jag på en kul lördag tillsammans med en massa härliga löpare och kompisar från Söderåsens FK. Här finns alla mina inlägg!