Den 1 juni är det äntligen tillåtet att arrangera motionslopp med fler än åtta deltagare igen. Det nya maxantalet för lopp utomhus blir 150 personer. Vid övriga utomhusarrangemang tillåts 100 stående och/eller 500 sittande deltagare. Att snart hälften av alla vuxna fått sin första dos och att sommaren närmar sig gör att detta ses som möjligt. Som vi har längtat efter lite normalisering och flera arrangörer är på gång med nya evenemang och lopp. Den föreslagna fas 2 av lättnaderna innebär sexdubbling av antalet vilket blir 900 deltagande i motionslopp. Om allt flyter på kan detta införas i juli eller augusti.

Har jag nu klickat in mig och anmält mig till en massa nya spännande lopp? Inte en massa men i alla fall ett! Har anmält mig till Stävie Frontyard som går den 19 juni. Ett lopp med negativ split och med varv som är 3 km. Första varvet springer (eller går) man på 30 min. Därefter startar varv två som får ta 29 min. Så håller det på med snabbare och snabbare varv tills man inte hinner i tid längre. Vid varv 20 är det i princip omöjligt för alla utom typ absoluta eliten att hinna med. Ska bli kul med årets första tävling och jag hoppas få till ett maraton i alla fall. Det blir årets första lopp för min del och ser framemot att prova på detta. Några klubbkompisar körde ett eget frontyard i Svalöv igår. De lyckades springa en hel del varv och Jonas som körde längst fick ihop hela 16 varv, imponerande! Ted och Vibeke körde 14 respektive 7 som är riktigt bra det oxå. Här finns ni mer info om Stävie Frontyard.

Annars springer jag på precis som vanligt. Förra måndagen fick jag ont i ryggen och bokade genast in mig hos kiropraktorn. Det fanns några låsningar som kp-Dennis fixade till, han känner mig och min rygg säger han. Sedan sprang jag alla dagar resten av veckan. Hann även med att vaccinera mig i torsdags, jippie! Torsdag och fredag blev det löpning med svärfars hund Henke kopplad runt midjan. Han drog mig så tempot blev något högre än vanligt. Kände av mitt vänsterknä efter detta och valde att inte ställa upp i Skanne Trail som gick under helgen. Några ur Söderåsen sprang detta i lördags och några i söndags. Joakim vann herrklassen även detta år medan Hanna blev slagen av Collette. Jag valde att istället springa en bit med Henrik Dahlström som gav sig på Skåneleden SL3. Strax efter 10 passerade han Tingvalla och jag hängde på. Vi sprang i snacketempo (såklart) och han deltog samtidigt i Hoka Springtime Virtual Backyard Ultra. Så planen var att springa 6,7 km med start varje heltimme och sedan gå resterande fram till nästa heltimme. Ett smart sätt att inte gå ut för fort! Efter 11 km kramade jag honom farväl och sprang tillbaka till Åstorp. Duschade vid Tingvalla som har en servicestation med ett litet omklädningsrum med dubbla duschar och en toa. Fräscht och välstädat var där dessutom. Henrik fortsatte och sprang nästan 13 timmar och 94 km innan han tvingades bryta av olika anledningar. Söndagen tillbringade jag och Emma tillsammans i skogarna norr om Lärkesholm. Sprang upp på Åsljunga klint och längs gamla elljusspåret ner mot Åsljunga by. Rundade sjön och sen tog vi oss tillbaka till Lärkesholm.

Skall tydligen bli dåligt väder imorgon så jag väljer nog att springa hem redan idag och sen tillbaka till jobb imorgon.

Måste avslutningsvis nämna den där hemska olyckan i Kina. Loppet Yellow River Stone Forest / Huanghe Shilin Mountain Marathon 100k hölls för fjärde gången. Många löpare var klädda i T-shirt och shorts samtidigt som vädret försämrades och en plötslig storm med kyla, regn och hagel drog in över löparna som då befann sig uppe på hög höjd. Det fanns krav på obligatorisk utrustning men den listan innehöll varken första hjälpen kit, långärmad tröja, byxa, mössa, buff, jacka eller regnjacka, allt enligt irunfar. Räddningsfilten som var obligatorisk sägs ha blåst sönder enligt deltagare från loppet. Loppet avbröts och 1200 personer deltog i räddningsinsatsen. Av 172 startande kunde endast 151 räddas, 21 löpare dog! Kanske den värsta olyckan i ett ultralopp någonsin. En inte så vild gissning är att detta får konsekvenser för ultralopp framöver.

Var rädda om er och spring fint. Här finns alla mina inlägg!