En del av min morgonrutin är att ta den där morgonkoppen på jobb. Igår tog jag en mikropaus och sträckte på mig samtidigt som termosmuggen fylldes och svetslågan brann bakom mig i svetsbåset. När jag såg min skugga på väggen tänkte jag att det blev som en hälsning till solen som nyss börjat skina igen. Det har varit fantastiska dagar med massor av sol men lite för torrt i min smak. Hoppas verkligen det blir regn snart som utlovat.

Som alla vet är det viktigt att vi människor rör på oss. För mig går det oftast per automatik men ibland måste jag bestämma mig och ge mig ut även om motivationen inte är på topp. Då och då lyssnar jag på kroppen och tar en vilodag, är oxå viktigt att kunna göra det. Huvudregeln är att det aldrig får vara något tvång, tråkigt eller göra ont. Då blir jag på dåligt humör. På samma sätt kan träning hjälpa MOT just dåligt humör. Visst är det häftigt när man tänker efter?

Löpning är verkligen gratisterapiochhjälpermotnästanallt. Tyvärr kan inte riktigt alla springa och då får man röra sig och få upp pulsen på annat sätt. För det är just detta det handlar om, pulshöjande aktiviteter. Efter ett träningspass känner man sig nöjd och när kroppen har jobbat så är det skönt med återhämtning. Det finns så många positiva hälsoeffekter att det inte går att lista alla. Förutom bättre sömn och att det rensar hjärnan så sänker regelbunden träning vilopulsen. Läste om skillnaden hos vältränade versus otränade och skillnaderna verkar vara stora.

I fredags kombinerade jag ett besök hos dottern, mamma och pappa. Mamma o jag gick till affären och medan hon handlade sprang jag förbi min gamla skola ”Kulladalsskolan” och hälsade sen på pappa. Fotade Teletubbieland med kullarna och Hyllie i fonden.

I helgen var det ”hämta klubbkläder i skogsbrynet” som gällde för oss Söderåsare. Peter hade bjudit in oss att under en timme komma och hämta ut det vi beställt och sedan kunde vi passa på att springa när vi ändå var där. Träffade några stycken när vi kom och tog följe med Andreas och Henrik på min runda. Emma och Lena tog det lugnare medan jag toch grabbarna pressade på lite mer. Vi rundade aldrig Klöva ravinen utan valde att springa lite längre norr och österut på vår väg tillbaka. Skickade sen iväg ungdomarna på en lite längre tur medan jag fortsatte tillbaka till Emma. Men hon var inte tillbaka så jag kunde ta en extrarunda med Hasse istället. Kul att träffa alla härliga löpare som man inte sett på många månader. Efter fikat så dök Niclas Gällentoft och Marcus Broman upp. De var ute på SL3 och satte FKT på rutten helt osupportat (23h16m?). Om en hade brutit hade det inte räknats som osupportat utan istället som pacing vilket betyder supportat, och den FKT-tiden är närmare 7 h snabbare! Som jämförelse var Jocke o jag ca halvtimmen långsammare än helgens nya osupportade FKT. Även Anna Carlsson och Sara Lindström satte nya FKT, på Bergslags- respektive Kullaleden. Fantastiska prestationer av allihopa!

Söndagen tillbringades med Emma, Jenny o Pontus i skogarna sydost om Perstorp. Vi sprang förbi det totalt nedbrunna huset väster om Svenstorpssjön. Det brann natten till lördagen och fem personer var i huset varav tre fick åka ambulans. Hoppas det gick bra för dem. Huset var ett vackert hus med torn och hade fin sjöutsikt mot Svenstorpssjön, verkligen tragiskt för alla inblandade.

Fick med mig grabben runt sjön i måndags och döm om min förvåning om det första han säger när jag kom hem i tisdags var: hänger du med och springa till Örkelljunga? Hade sprungit hem och var sådär sugen. Vi enades om att skiftas åt på cykel så det råkade alltså bli dubbelpass i tisdags. Nästan lite av ett intervallpass då vi cyklade fram några hundra meter och bytte på så vis. Morgonlöpningen i onsdags gick förvånansvärt bra. Även denna vecka blev transportlöpningen lite snabbare än vanligt. Tremilen på 2:40 är ett för mig bra tempo.

Ha en fortsatt bra vecka allihopa! Här finns alla mina inlägg!