Detta virusets år blev inte som någon hade tänkt sig. För ett år sen var det ingen som visste att nationsgränserna skulle stängas, oljepriset kunde bli negativt och OS 2020 skulle skjutas på framtiden.

Vi som sluppit viruset får vara tacksamma för hälsan vi har. Men drabbats har nog alla på ett eller annat sätt. De som sliter inom vården behöver all vår hjälp med att minska smittspridningen. Tyvärr har säkra utearrangemang ställts in samtidigt som människor kan trängas inomhus i köer på tex köpcentrum.

Vi som gillar att träna har fått ställa om till mer ensamträning med minskad motivation då nästan alla lopp ställts in. Istället växte en ny marknad fram och det har sprungits virtuella lopp som aldrig förr. Dessa har i de flesta fall paketerats med appar, hemsida och riktigt snygga medaljer.

Trots allt lyckades jag springa två lopp under 2020. Får nästan säga att Tjörnarparen och Trans Scania räddade mitt löparår. Banmaraton i Ängelholm, Skåneleden SL3 och Bolmen Runt är andra härliga minnen från detta år. Dessa fem äventyr slutade alla lyckligt även om det kändes motigt under tiden. Det är väldigt sällan allt går som på räls. Att springa 24 mil på en gång låter helt knäppt för de allra flesta och även jag inser det. Under själva loppen är det lätt att ifrågasätta vad man håller på med. Hur smart är det egentligen? Men när det går bra och man närmar sig slutet försvinner alla dessa tankar. Sista milen under Trans Scania kände jag mig hur pigg som helst. Att springa i mål var en enda stor seger.

Har även detta år lyckats hålla mig i stort sett skadefri. Var sliten efter Tjörnarparen och sprang lite kortare under mars och april. Men jag kom tillbaka och fick sen ihop mellan 300-430km per månad under resten av året. Distansmålet för 2020 justerades i oktober till 4000km och med två dagar tillgodo passerades detta igår. Jag sänker målet till 2021 men kommer ändra det uppåt om behovet dyker upp. Samtidigt lider jag med alla dem som inte kan springa av en eller annan anledning. Mer om året som gått och tankar inför 2021 kommer i nästa inlägg. En kort sammanfattning av 2020 kan ändå göras med ett enda ord. Skitår!

BTW. Modeord som social distans, corona-kö, smittorisk och corona-hälsning hoppas jag minskar i användning nästa år!

Gott slut önskar jag er alla! Vi hörs och ses nästa år! Som vanligt, här finns alla mina inlägg!