Normalt brukar veckorna flyta på mer eller mindre som vanligt. Den här veckan har definitivt inte varit sån. Jag har varit på resa för första gången på länge. Närmare bestämt över 100 mil i bilen upp och ner till Västerås. Efter att ha läst på om alla coronaanpassningar och att vi endast var tre personer på den nödvändiga jobbkursen så blev resan av. Jag har gått en PT Level 2 utbildning enligt ISO9712. Det var en omcertifiering så det var 2 dagar utbildning och en dag examinering. PT betyder penetrant testning för den som inte visste😁.

Självklart passade jag på att springa en massa när jag nu ändå var iväg. Bytte om till löparkläder innan jag körde hemifrån. Passerade Alvastra och Omberg efter ca halva vägen. Där hade jag rekat en rutt med start vid Turisthotellet. Sprang norrut besteg Hjässan (264möh). Sedan nerför och gröna vägen till Storpissan. Där stod en skylt vattenfall 100m. Såklart sprang jag ner till det. Med livet som insats tog jag mig nästan ändå ner till Vättern och stupet där vattnet rann ner. Vattenfallet var litet och syntes säkert bättre nerifrån Vättern. Sedan väntade sex km löpning längs den stora sjön. Passerade Pers sten, Stocklycke vandrarhem och kom till slut fram till Ellen Keys villa Strand. Efter knappa 13 km var jag åter i bilen och hög på endorfiner och hela upplevelsen. Väl i Västerås satt en varm dusch och middag på hotellet extra fint.

De följande tre dagarna sprang jag en runda om dan. På onsdagen klämde jag in ett halvmaraton inklusive ett varv på Black River Run banan. Torsdag och fredag blev det Mälardalsleden i ottan. Det har blivit några turer till Västerås genom åren och det är kul att komma tillbaka och uppleva stan igen. Väl hemma sprang jag och Emma en tur i Grytåsa igår. Det är underbart att vara hemma igen och när nu lördagsträningarna är inställda får vi hitta nya ställen att springa på istället. Idag hämtar vi ved och rastar hunden i Markaryd på helt nya stigar för oss.

Trevlig helg önskar jag er alla! Här finns alla mina inlägg!