För smittspridningens skull var det nödvändigt för Kommittén för Ultradistanslöpning (KUL) att ställa in årets KUL-helg. Tre av oss valde istället att springa en långrunda på Söderåsen. Först hade vi bestämt oss för en långrunda längs Göingeåsen, Finjasjön och Hovdalalederna men i sista stund ändrade vi till Söderåsen för enkelhetens skull. Klockan åtta i lördags mötte jag upp Joakim och Hanna i centrala Ljungbyhed. Vi sprang västerut och passerade gamla flyget och golfbanan. Efter Bonnarp sprang vi längs åsen (nedanför) bort mot Krika (7 km). Därefter började backarna när vi vände söderut. Vi passerade Klövamöllan innan vi kom till Stenestad. Här var tanken att fylla på vatten vid kyrkan men det hade tydligen stängts av dagarna före. Joakim delade broderligt med sig av lite saft och vi bestämde att vi klarar oss ytterligare 6 km till Kågeröd.

I Kågeröd fyllde vi på vatten hos en som tvättade bilen. Vi skippade Coop och styrde mot Röstånga istället. Vi åt av medhavd energi men längtade mer och mer efter något rejält att äta. Nu sprang vi norr om Knutstorp och passerade Kongalund och Gillastig innan vi kom in i Söderåsens nationalpark väster om Odensjön. I Röstånga gick vi in på Konditori Fenix. Vi var rejält hungriga och hade tur som slapp trängsel. Jag o Joakim smaskade i oss varsin ostbaguette med ägg o bacon samt kaffe o lyxwienerbröd. Hanna hade inte lika mycket att välja på så det blev en sockerbakelse bara. Med ny energi gav vi oss ut på nytt. Nu blev det lite mer tekniskt och backigt igen. På en av de tekniska stigarna i Nackarpsdalen berättade Hanna att hon mött två tanter med rullator där gången innan. Vi skrattade och sa att det ville vi oxå göra när vi blir gamla.

Tempot gick ner lite grann när vi nu sprang mer på stig och som dessutom var mer teknisk. Efter ungefär ett maraton och drygt 4,5 h löpning kom vi fram till Skäralidsravinen. Där var det betydligt fler människor ute på stigarna. Vad jag minns så såg vi bara en enda löpare under hela rundan. Efter vattenpåfyllnad vid restaurangen blev det trapporna uppför ravinens norrsida. Det blev några avslutande backar och sen pinnade vi bara på nedför mot slutmålet Ljungbyhed. Strax innan bilarna slog klockan om till 50 km. Vi var ute lite drygt 6 h inräknat åtminstone en halvtimmes paus.

I söndags gick jag o Emma runt Fåglasjön. Vädret var underbart med en hel del sol, så underbart vackert där är! Utmed rundan som är dryga halvmilen ligger endast EN liten obebodd stuga. Kändes lite som norrland att vandra där.

Söndagstur runt Fåglasjön

Nu hoppas vi att det snart vänder. Lite kyla, snö och vaccin, tack!