November månad är för mig träningsmässigt lika med mörker, pannlampa, fukt, regn och lövhala stigar i skogen. Någon gång ibland kan solen titta fram men det är inte så ofta. November är oxå månaden då KUL-helgen brukar hållas. Var anmäld till min femte KUL-helg men pga omständigheterna ficks årets event ställas in. Vi var flera anmälda från klubben och som plåster på såren har pengarna betalats tillbaka. Även Åhus Trailrun som skulle gått den gångna helgen ställdes in. Här får man hälften av pengarna tillbaka vilket oxå känns ganska ok.

Förra veckan transportsprang jag tisdag-onsdag och denna veckan blev det måndag-tisdag. Det gäller att komma iväg i tid om jag ska komma hem innan det blir mörkt. Lördagens upplevelselöpning fick som vanligt även den coronaanpassas och vi sprang mestadels på väg och endast några kortare partier på stig i slutet. Jag tycker det känns säkert då vi är utomhus och alla håller avstånd. Det blev en fin lördag i skogarna öster om Röstånga. Förutom löpare fanns även några cyklister och hundar med på rundan vilket var väldigt trevligt.

Mörker, kyla och regn får många att tappa sugen så här års. Men träning utomhus i mörker kan vara riktigt skönt och det finns många fördelar med det. Tar man det lugnt kan löpningen vara en skön återhämtning från mycket av det tråkiga som vi matas med i medierna. Men allt är ju inte negativt. När träden tappar alla blad så blir det ju ljusare i skogen, har ni tänkt på det? Det är lättare att fokusera på att ”bara vara” när det är mörkt. Ibland är det som en meditation att springa i totalt mörker med sin pannlampa. Förresten, jag och Emma har tre typ likadana Petzl Reactic som även använder likadana laddbara batteripack. Detta gör att jag aldrig har några problem med val av pannlampa på de lite längre loppen under den mörka delen av året. Mina Petzl brukar klara 5-6h på halv effekt och de äldsta från 2014+2015 fungerar fortfarande. Dock har jag bytt batteripacken på de två äldsta. Personligen är jag supernöjd med mina Petzl-lampor och med maxljuset upp till 220Lumen. Oftast nöjer jag mig med ljusstyrkor kring 100-120Lm på loppen då detta har funkat alldeles utmärkt enligt mig. Många ultralöpare köper lampor med tusen eller tusentals Lumen och dessa är säkert bra de oxå. Oftast är de kraftigaste lamporna tyngre. Själv springer jag mycket på väg och då är Petzls reactive lightning kanon då lampan bländar av för mötande trafikanter. Vill ni läsa lite om olika pannlampor kan ni klicka in på Trailrunning Swedens pannlampsguide.

Ha en bra vecka och var rädda om varandra. Här finns alla mina inlägg!