Igår var en bra dag. Lyckades få till det där långpasset jag bestämde mig för häromdagen och sedan kom dottern med familj på besök. Packade ryggan på morgonen och kokte havregrynsgröt till frukost. En rejäl frukost med gröt är för mig nästan synonymt med långpass eller tävling. Körde hemifrån vid åtta den korta sträckan till starten i Örkelljunga. I Östra Spång såg jag de första löparna. Hejade på Malou med flera. En ensam tjej var så fokuserad att hon inte ens märkte att jag hejade på henne. Parkerade vid stationen och satte på rygga och startade klockan. Hoppades kunna slå följe med nån annan då jag visste att flera skulle springa den alternativa Kullamannen Ultra ”Dark Trail”. I försöken att få tillstånd ströks varven på Kullaberg och istället presenterade rutten ”Dark Trail”. Start i Örkelljunga med mål vid Kullens fyr.

Själva loppet hade ställts in men några valde att på eget bevåg springa rutten med start denna allhelgonaafton. Jag visste att Jonas Buud skulle komma och flera andra löpare som jag kände. Hade inte bestämt med någon utan såg detta bara som en kul grej. När jag startade träffade jag direkt Lars Abelius och Mårten Nygren. Lars kände jag sedan Trans Scania 2020 som vi sprang för några månader sen. Vi sprang båda även TEC 2019 så några samtalsämnen saknades inte.

Min rutt var 47 km och följde Skåneleden (Dark Trail) i 37 km. Sista milen var för att ta mig till närmaste busshållplats! Det var en dimmig morgon och Hjälmsjön såg ut som ett innanhav. Det var ca 8°C och väldigt fuktigt. Skönt löparväder med bara svag vind. Lars, Mårten och jag höll behörigt avstånd och vi tog det mycket lugnt. Första milen gick på 72 min och efter 9,5 km sprang Jonas Buud om oss. Vi hejade på den f.d. världsmästaren och han sprang så snabbt och lätt att jag knappt han få fram kameran. Vid Åsljungasjön fyllde vi på vatten vid vattenverket. Sedan besteg vi Åsljungaklint innan det var dags för de långa partierna på hal spång vid 18 km. Och jädrans vad hala de var. Kanske något av de halaste jag sprungit på. Här hade vi två kilometrar med i snitt 8:30 fart. Efter 23 km kom Antonio Navarro ifatt oss. Vi träffades på GAX i somras och jag valde då att säga hejdå till Lars o Mårten. Hängde sedan med i Antonios lite högre tempo och nu blev det genast lite jobbigt. Även vi hade mycket att prata om, avhandlade viktiga saker så som corona och backlöpning🤣. Vi sprang ikapp bl.a. Jonas Schimmele, Eckhardt Seher och Malou Björnslätt. När vi kom fram till Vindskyddet i Koarp fanns där en vänlig själ som bjöd på korv. Frågade snällt om jag fick en korv och JA, det fanns till mig oxå, JIPPIE!

Efter Koarp 37 km lämnade jag Skåneleden för att bege mig söderut ner mot Rössjön, Tåssjö kyrka och busshållplatsen vid Bernstorp. Kom till kyrkan efter nästan 48 km / 5h25m. Döm om min förvåning när det stod en skylt: kaffeservering med hembakt ute på kyrkogården. Kunde såklart inte tacka nej till en kopp kaffe med mjölk o socker samt nybakt vetebröd. Var lite låg i energi och frusen då det småregnat från och till under några timmar. Kom till busshållplatsen efter 48 km och behövde aldrig vänta mer än kanske 10 min, perfekt.

Här finns min berättelse från förra årets Kullamannen 2019 – himmel och hav samt Kullamannen 2019 – helvetet som uteblev

Väl hemma kom sedan strax dottern med sambo och förgyllde resten av dagen. Det blev efterfest med godaste lasagnen och lite tjeckisk öl, mumsigt.

Trevlig allhelgona! Här är alla mina inlägg