Senaste veckan har jag varsamt omfamnats av mörkret och det känns väldigt tydligt vad som väntar. Mörker, mörker och åter mörker i närmare fem månader! Dessutom har det kommit stora mängder regn och det är ruggigt som bara den. Vi får hoppas det kommer lite sol och senare i vinter även snö som lyser upp.

Som tur är finns det nästan inget väder man inte kan springa i, skulle väl i så fall vara storm eller orkan. Det är inte bara höstrusket som kryper in på oss, hemma har vi även möss som gärna vill in. De tre senaste nätterna har vi haft laddade musfällor utanför sovrummet i uterummet. Första natten åt musen upp betet i båda fällorna. Googlade ”bästa betet musfälla” och hittade en lista på stick.se. Bestämde mig för jordnötssmör till mössen och vips, så satt de i fällorna. Den första musen gick i fällan när vi kolla TV medan den andra fällan smällde igen på natten när vi låg och sov (vaknade halv två av smällen). I natt fastnade ännu en mus i fällan så ställningen är nu: Forsbacka-Mössen 3-2! På uterummet bajsar mössen på bordet och jordnötssmöret återanvänder jag. Det är matsnusk på hög nivå!

Precis som det är supermysigt ”kolla på film väder” så är det även underbart ut i naturen väder. I helgen var vi på Upplevelselöpning i Klåveröd. Vi var ett 25-tal pigga löpare och hela 6-7 hundar. Denna vecka har jag tagit det betydligt lugnare än vanligt.

Har känt mig lite trött och inte haft så mycket lust att springa. Men imorgon fredag tar jag ledigt och ger mig nog ut på långpass. Planen är att springa en runda på Skåneleden från Lärkesholm mot Rössjön. Bestämde mig igår och om allt känns bra blir det en kortare ultra. Imorgon är även den dan som Kullamannen 100 miles skulle gått av stapeln. Några kommer ändå att springa och visst är det väl ändå bättre att springa i skogen än att sitta inne och vara inaktiv.

Fredagens långpass

De nya råden från Region Skåne nämner idrotten så här:

Alla över 15 år avråds från all sorts idrottsverksamhet. Undantag görs endast för yrkesidrottare och elever på idrottsgymnasier. Alla, oavsett ålder, avråds från att arrangera eller delta i idrottstävlingar och cuper där många möts och där resor är nödvändiga. Undantag görs för yrkesidrottare”

Det behöver väl knappast förtydligas vad som menas, eller gör det det? Det kan ju aldrig vara meningen att vi ska sluta träna och bli inaktiva!

Min egen tolkning är att ultralöpning på Skåneleden inte är idrottsverksamhet. För det första håller man avstånd när man springer i skogen. För det andra stärker man immunförsvaret. För det tredje så bygger man kondition. Träning och motion utomhus är alltid bra och ska uppmuntras tycker jag. Istället kunde man rekommendera att byta om och duscha hemma för att ta ett exempel. Gruppträningar utomhus där avstånd kan hållas (d.v.s ej idrott med kontakt) bör uppmuntras istället för att avrådas ifrån. Så tycker jag. Imorgon ska det springas, JIPPIE!

Ha en trevlig helg, det ska jag ha! Här är alla mina inlägg!