Som jag berättat tidigare så kommer jag och Joakim springa Bolmen Runt imorgon. Vi ska ses på Skåneporten utanför Örkelljunga strax efter kl 6. Bilen styrs vidare mot Bolmen och vårt ”långspring” kommer att starta kring soluppgången vid den nedlagda stationen i Piksborg. Bolmen är Sveriges tionde största sjö och hela rundan blir ca 100 km. Vi springer norrut på den östra sidan av sjön. Handlar säkert något att äta/dricka hos Handlar’n i Tannåker. Siktar på att nå Dannäs Våffelcafé vid 12-13 snåret för något att äta. Har pratat med Anne som driver stället och det utlovas Laxpaj eller nåt. Såklart finns våfflor oxå om vi känner för det.

Anne från Dannäs. Foto: Dannäs Våffelcafé.

Efter energi och vätskepåfyllnad springer vi västerut och ner mot Odensjö. Kommer till Bodils Veranda i Odensjö efter ca 84 km. Bodil startade sitt Café för två år sen och det kommer bli gott med riktig mat framåt kvällen. Kan det bli bättre? Jag tror vi har minst 10 h i benen då inkl stopp.

Foto: Odensjö.nu

Efter Odensjö har vi bara ca 16 km kvar till målgång i Piksborg. Då blir det ombyte i bilen och sedan kör vi helt enkelt hem. Eller vilar lite där bak om det skulle behövas.


Enligt SMHI blir det växlande väder med 7-9°C, ganska svag vind och regnskurar/lätt regn större delen av dagen. Har vi tur blir det bara några mm och solen kan även titta fram, verkar det som. Här är rutten vi ska springa: Bolmen Runt 100k

Ikväll blir det packning av rygga och framplockning av kläder. Som vanligt finns ju några val att göra. Shorts eller långa tajts? Två eller tre flaskor med dricka? Hoppas på en god natts sömn och sen att det imorgon blir det en riktigt fin njutedag i löparskorna.

När jag vaknade imorse kände jag mig småfebrig och konstig. Som vanligt när det är ultra på gång säger kroppen till mig att jag är sjuk. Den försöker ALLTID lura mig, det slår aldrig fel. Tror jag känt mig lite såhär dålig före 34 av mina typ 34 ultror hittills. Det har alltid gått bra att springa ändå. Jag bedömmer det som nojja, nervositet och som 100% osanning från huvudets sida. Sen att vissa kanske tycker det är sjukt att springa längre än några kilometer, det är en helt annan grej.

Over and out. Nu ska jag snart packa. Här finns alla mina inlägg!