Fullmåne inledde oktober och tillsammans med svävande dimmor skapas magiska vyer längs fälten på morgnarna. Ibland springer jag men oftast upplever jag dem från bilen. Sen jag återupptog löpningen till o från jobb efter sommaren har jag sprungit kring soluppgången varje vecka och några veckor även dubbla gånger. Det är skönt att börja morgonen på det sättet. Har undvikit pannlampa och startat senare och senare. I torsdags gav jag mig ut tjugo i sju men nu får det vara nog, det blir pannlampa framöver!

De senaste veckorna har jag haft mycket spring i benen. Vet inte om massagepistolen inverkat men det har flutit på riktigt, riktigt bra. Stelheten har minskat och jag har inte känt mig speciellt sliten trots flera veckor med distanser kring 90 km. Idag däremot känner jag mig både lite sliten och dagen efter. Anledningen är att jag sprang med Michael från klubben som gjorde Lidingöloppet hemma igår. Vi var faktiskt hela åtta pigga löpare som gav oss ut i regnet från Järavallen igår. Rundan hade Therese ritat ut i tidningen iForms ”mät din runda-verktyg” och den blev exakt 30 km. Vi sprang först en loop söderut mot Barsebäck, längs med havet vid Sjöbo förbi Barsebäckshamn. De flesta började med regnjackor men tog av dem under första timmen då det slutade regna. Jag blev ordentligt blöt men jag frös aldrig, det var både varmt och väldigt lite vind.

När vi kom tillbaka till bilarna efter den första 20 km loopen upptäckte Anna en kylväska på motorhuven/framrutan. Ingen kändes vid den så hon la den i gräset en bit ifrån. Therese tipsade om att det kanske var någon i närheten som bakat (läs Mari). Anna kollade och mycket riktigt. I kylbagen låg ett stort antal varma kanelbullar från Mari. Vi skyndade iväg ut på den sista milen! Trots bullarna gick tempot ner men vad gjorde väl det. Vi höll ihop gruppen och Micke fick verkligen kämpa på slutet. Efter nästan 3,5 timmar kom vi tillbaka till bilarna och samtliga genomförde de tre milen. I mål blev det sedan samling vid Bullteslan®, där en rutig duk med trettiotalet kanelbullar stod i centrum.

I fredags kom tyvärr det tråkiga beskedet att Kullamannen tvingas ställa in årets event. Man kan tycka vad man vill om det men de flesta med mig känner irritation över att man får besöka Väla och Ullared hur mycket som helst men springa ett lopp utomhus med max 50 per startgrupp över 17 mil går inte. Det är ALDRIG bättre för folkhälsan att sitta inne jämfört med att springa ute. Vi får nu hoppas att Kullamannen istället kan genomföras i slutet av mars istället. Det planeras för Kullamannen 2021 både i mars och november, två event alltså!

Denna vecka skall jag och Joakim ut på långtur. Vi tänker springa runt Bolmen på lördag. Totalt är det 100 km och jag har inte vågat kolla på väderprognosen än. Hoppas på en solig dag med härliga höstfärger. Risken finns att det inte blir så men jag är optimist så länge det går.

Ha det så bra alla, det ska jag försöka ha i alla fall. Här finns alla mina inlägg!