I morse var det återigen dags att springa till Perstorp och jobbet. Det blev ett tiotal rundor i våras men bara två nu i sommar. Det kändes helt ok när jag sprang hem igår men jag tycker alltid det är lite jobbigt innan jag kommer iväg på morgonen dagen efter. Idag var det en solig morgon och strax över nollan. Såg flera som skrapade sina rutor vilket jag slapp! På några ställen var det frost i vägkanterna och likaså på nån enstaka gräsmatta. Lyssnade på P4 Kristianstad för att fördriva tiden men blev ganska trött på allt tjat om Zlatans nya lön i Milan. Stängde av och fick lite lugn och ro istället. Det är inte många veckor förrän pannlampan måste på när man ger sig ut vid sex-tiden. Trafiken är ganska gles på 108an som jag följer cirka 12 av totalt 15 km till jobb. I lördags var jag och sprang när Peter guidade oss på Upplevelselöpning kring Kågeröd. Vi startade på Brahevallen och sprang upp till åsen och via byn tillbaka. Det var en härlig tur med Söderåsens FK.

Minnen från en fantastisk resa!

Just idag är det två år sedan jag sprang i mål på mitt hittills mest spännande äventyr i löparskorna. Efter närmare 20 timmar sprang Christian och jag under UTMB portalen på Place de l’Eglise i centrala Chamonix. Det var finalen på åtta månaders träning med fokus på höjdmeter.

Målgång med hopp, CCC2018

Jag hade några härliga dagar innan loppet då jag och Martin Scharp acklimatiserade oss i bergen. Vi sprang, åkte linbana, käkade pizzor och tittade på Glacier des Bossons.

Före start vid Le Brevent 2525möh

Förutom mitt eget lopp var den största upplevelesen när jag fick gåshud då Xavier Thevenard sprang i mål som segrare av UTMB för tredje gången. Musiken, folkmassan och hela Chamonix var som i extas. Tror nästan jag fällde en tår, så känslosamt var det. Att jag själv sprungit i mål nio timmar tidigare bidrog säkert till den där känslan av eufori. Här är videon jag tog under Xaviers sista kilometer in mot mål.

UTMB 2018 – Xavier Thevenards springer mot mål!

Efteråt träffade jag Glenn och Christel, vi fikade medan vi såg norrmannen Hallvard Schjölberg springa in på en fin fjärdeplats och sedan sprang jag några meter och hejade på Petter Restorp som slutade elva. Jag var lite trött vilket nog syns på bilden nedan

Dagen efter. Gofika med Glenn och Christel!

Vill ni läsa Christians inlägg och tankar om loppet så finns de här: UTMB inspiration

Här finns mitt egna inlägg om loppet: Kärlek, smärta och så UTMB!

Hoppas det blir en härlig höst. Hej svejs!