I helgen åkte jag och Emma till Österlen. Dels för att heja på Jocke och övriga GAX-löpare men även för att reka banan inför Trans Scania. Det börjar nästa fredag vilket känns både skrämmande, spännande, för snart, långt och förväntansfullt kuligt. Allt på en gång.

Hursomhelst åkte vi söderut i lördags och checkade in på vandrarhemmet i Blentarp. Körde sen till Snogeholm där löparna passerade efter ca 27 km. De hade startat i Ystad kl 14 och vi var där strax efter kl 16. Det var ett gäng pigga löpare som passerade. Det kändes som mer än hälften hade support av något slag. Joakim fick påfyllning av energi och dricka samt även låna min Suunto för navigeringens skull. Garmin hade hackats och han kunde inte få in rutten till klockan. Han hade pigga ben kunde jag se.

Sedan körde vi till Lövestad för jag ville provspringa delar av banan. Även Emma och Zamba hängde på de första kilometerna. Det var soligt o ganska varmt så vi tog det lugnt. Efter 3 km kom vi fram till Hallsbergs gård där det finns en vattenkran inne på gården. Gården och de 13 vackert huggna stenarna i trädgården vid kvarnhuset är väl värda ett besök. De är med på listan över ”Skånes sju underverk”! Läs mer om Hallsbergs Gård & Stenar. Där fanns även flera storkbon och vi såg två storkar på ängen.

Jag fortsatte ensam mot kohagar och Heinge ängar. Sprang inte ensam så länge då ledaren Magnus Rabe kom ifatt mig. Jag ökade automatiskt tempot och vi utbytte några ord. Han flög fram i den tekniska terrängen och jag hängde på kanske 3 kilometer. Det gick som snabbast i 4:40, puh! Magnus vann loppet i överlägsen stil, krossade banrekordet och avverkade 161 km på 15h16m.

Efter snabbelöpningen blev det lite lugnare. Mötte Emma på Andrarumsvägen då hon körde mot Alunbruket för att hämta upp mig. Efter en raggardusch vid brandstationen körde vi till Brösaarp för att äta. Där kan man tydligen beställa en pizza, plankstek samt två dricka för 135kr??? Bara plankan kostade över 200 men den struntade de i. Fick beställa till en kebabtallrik.

Nu var klockan halv nio och jag ringde Heidi som väntade på Jocke vid Alunbruket (km63). Vi bestämde att träffas vid Torparebron strax utanför Brösarp (km73). Emma o jag tog en promenad vid vackra Brösarps norra backar. Solen höll på att gå och lägga sig och det fanns hundratals kaniner där. Zamba var pigg och skulle helst velat springa fritt utan koppel. Jag har aldrig sett så mycket kaninhålor i hela mitt liv. Efter ett tag kom löparna och lite efter kl 22 kom även Jocke. Fortfarande pigg och vid gott humör. Han åt, drack och fyllde på dricka. Tog även på ett par ”Dirty girls” samt packade ner en Risifrutti XL. Jag förstod att han hade god chans på att komma under 20h om allt gick bra andra halvan.

Sedan körde vi till Blentarp för att sova. Bestämde mig för att springa en runda även på morgonen om jag vaknade tidigt. När jag vaknade till under natten kollade jag Jockes framfart på Race One, förstod att målgången kunde bli före tio. Gav mig ut vid kl sex och sprang mot Sövde och vände vid Droppvägen där droppbagen placeras ut under Trans Scania. Efter dusch o frukost körde vi till målgången i Ystad. Vid 08.40 kunde jag skymta Jocke nere vid hamnen. Stod på gångbron och filmade honom under sista kilometern in mot mål. Han sprang med lätta steg in mot mål. Joakim har en förmåga att springa avslappnat och det ser så lätt ut. I mål kom han efter 19:46:50 och det räckte till en åttonde plats av de 41 startande. En helt fantastisk prestation att snitta 7:22 i 16 mil! Efteråt körde Emma o jag till stranden vid Ystad Saltsjöbad. Badade och fikade sen på en bänk i solen. Sedan körde vi kustvägen hem via Smyge, Trelleborg och Malmö. Det var en lyckad helg.

Nästa helg är det min tur att springa långt! Fortsättning följer.

Länk till alla mina inlägg!