Att springa i skitväder bygger pannben har jag hört flera säga. Och visst är det lite extra utmanande att vara ute när det regnar? Den senaste veckan har vi fått 50 millimeter regn och med hårda byiga vindar så har jag ibland både skrattat och gråtit åt det hela. Värst var i lördags när jag var ute på en tvåmilarunda och det började regna efter typ en minut. Det regnade horisontellt men som tur var höll jag värmen, springa långsamt fanns inte på kartan pga köldeffekten. Ofta presteras även lite extra på lopp om det är kallt, då det ju gäller att springa för att hålla värmen. Tror faktiskt att jag aldrig sprungit så många rundor i rad och blivit så blöt som jag blivit den senaste veckan.

I söndags frågade Emma om vi inte skulle ta och göra en springutflykt. Vi bestämde oss för området norr om Riseberga där vi även tänker hålla en upplevelselöpning den 18/7. Inbjudan till denna kommer i FB-gruppen ”Upptäck Söderåsen med Söderåsens FK”. Vi körde till Bandsjön och sprang sedan en runda jag lagt in i klockan. Vädret var inte det bästa så det blev start med regnjackorna på. Vi upptäckte och förundrades över hur vacker rundan var. Det fanns mycket att se såsom Räfshalen, vulkanen Juskushall, Ruveröds Kvarn, Storarydsdammen, Stora Dämme och Ybbarpsån. Underlaget och naturen var mycket omväxlande och det kommer att bli en fin löpning även den artonde juli. Igår sprang jag hem från jobb och imorse tillbaka. Båda turerna innehöll regn. Igår blev jag dyngblöt nästan direkt men idag kom störtskuren först i slutet så det gjorde inget. Jag fick i alla fall se massor av regnbågar!

20200705_1407561510426828966442743.jpg
Allén fram till Västrarpsgården

Idag är det exakt en månad kvar till Trans Scania 2020. Hotellrum är bokat till natten före. Jag vill komma utvilad till start kl 8 och i och med att vi åker ner dagen före så måste all packning vara klar och på morgonen i Lund kan jag fokusera på klädsel samt äta hotellfrukost. Annars har jag inte planerat nåt speciellt men det börjar snart bli dags. Jag hoppas jag inte missar något viktigt men om jag gör det så brukar det alltid ordna sig när väl loppet är igång. Med en mobiltelefon kommer man långt bara någon svarar och vill hjälpa till. Den 25-26 juli är det GAX och nu finns 47 på startlistan varav 10 damer. Jag åker kanske ner den 25:e och provspringer delar av Trans Scania banan som om jag förstår rätt har samma sträckning som GAX från Snogeholm till Haväng. Ska även försöka passa på att heja lite på Björn, Joacim, Joakim, Jonas, Peter, Pål, Tommy och Viktor om det är möjligt. Nu ska det bara jobbas några dagar till och sen börjar den lite längre semestern. JIPPIE!

Ha en bra vecka!