Hemester och att hålla sig hemma i Sverige i sommar är något det pratas mycket om även detta år. Boken ”Svemester” kom ut ifjor och författaren Niklas Kämpargård satt i morgonsoffan på TV4 och det pratades om flygskam och att vara tågsmart. Tänk så inne han är med den boken just nu, den borde ju sälja som smör i solsken i år. För mig och familjen är det första året på länge som det inte är någon utlandsresa inplanerad under sommaren (till och med hela året). Inte ens en tur till Danmark! Hur känns då detta? Ganska bra tycker jag egentligen. Men visst vore det kul om vi kunde göra den där kryssningen vi bokade till Emmas 50-årsdag men den får vänta tills tiden är mogen.

De senaste veckorna har varit rätt så hektiska men samtidigt inneburit en hel del skoj. I helgen hade vi studentfirande för Jakob. Det blev en lyckad dag tillsammans med de allra närmaste. Hade dessutom fått låna en Corvette cabbe av en arbetskamrat så färden till och från Hässleholms Tekniska Skola kunde ju varit sämre. Grabbens min när den förväntade röda Opeln byttes mot en Corvette var riktigt kul att se.

Löpningen fick stå tillbaka förra veckan. Sprang endast på lördagsträningen som även var en upplevelselöpning i Axelvold. Solen sken och det var rejält varmt även denna dag. Benen kändes hyffsat pigga men det var rejält varmt, högsommar kändes det som. Efteråt när vi skulle bada i bandsjön hade det blivit lite mer mulet, blåsigt och kallare men vi ångrade inte att vi badade. Vilade söndag och sprang sedan på lunchen i går. Det blev ännu en svettig runda trots lugnt tempo. Värmen tar hårt på krafterna och jag avundades inte de ”tre musketörerna” som gav sig ut på SL3 med start i lördags morse. Det var varmt och blåsigt i helgen. Jag och Joakim följde dem då de lagt ut ”garmin live tracking” i FKTSL3 gruppen på fejjan. Under första halvan låg de för det mesta 15-20min före oss men under slutet tappade de försprånget och lite till. Slutligen sprang de i mål efter 24h37m. Bra kämpat under tuffa förhållanden.

Semesterplanerna är lite vaga men Forcebackafamily har i alla fall hyrt en stuga på Österlen (tack T-G). Där blir det slappedagar blandat med sightseeing och säkerligen nån cykeltur samt löptur. Sol och bad i Gyllebosjön och Knäbäckshusen hoppas jag oxå på.

20190730_150504943852720.jpg
Knäbäckshusen

Därefter har jag tre helt orörda veckor. Det kan bli en tur uppåt landet och kanske även nån kortare dagsutflykt. Kanske en löprunda på Kullaberg och säkert även lite Skåneledsspring. Eller varför inte ett långpass med start på långa bryggan? Ett tips när det gäller vandringar är att gå in på Skåneledens kartsida och kolla var lederna finns. Det går utmärkt att söka på allt möjligt där såsom transport, caféer och restauranger. Samt vattenposter och toalett såklart!

Slutligen, det blir nog ingen riktig semesterplan i år heller. Eller jo, jag ska bara försöka ta dagen som den kommer. Väder och vind får styra och visst är det lite av det som är tjusningen med sommaren. Att bara vara! Springa lite? Kanske…

Glad midsommar på er alla! Länk till alla mina inlägg!