2020 kommer att bli ett år som vi kommer att minnas, på gott och ont. Enormt mycket har hänt under de första månaderna och året är långtifrån slut. Det mesta i nyhetsväg är negativa nyheter men samhället kämpar vidare och det händer även positiva saker. Mentalt gäller det att fokusera på det som känns viktigt för en själv och sina närmaste. Gräver man ner sig för mycket i andras eller sin egen olycka så är det jobbigt. Krisen som nästan alla drabbas av visar på hur sårbara vi är och att man inte kan ta någonting för givet, INGENTING!

Själv har jag lätt för att tänka positivt och trycka tillbaka det negativa men i denna tid ”Corona Time” och samtidigt som jag har klippkort hos kiropraktorn så är det inte så lätt. Nästan ingenting är som vanligt. Min vanliga mentala styrka finns inte där just nu. Jag kan inte springa lika mycket som för 1-2 månader sen och tävla finns ”thanks to Corona” inte på kartan. Som tur är har vi ungdomarna hemma mycket nu så Emma och jag har i alla fall lite sällskap. Emma har beställt sällskapsspelet Pandemic och det ligger just nu på ICA för avhämtning. Det ska bli kul att träna på samarbete i kampen mot smittspridning på en global nivå. Ett spel som ligger i tiden!

Imorgon startar Quarantine Backyard Ultra som är precis vad det låter. Ett backyard ultra där man springer själv, 6706m varje timme med samma regler som ett vanligt backyard. Anmälningstiden gick ut klockan 15 idag och det är över 2300 anmälda varav 75 svenskar. Det hade varit jättekul att vara med men jag vågade inte anmäla mig. Loppet är gratis och vinnaren får en gyllene toarulle.

När det gäller mental träning och mentala strategier så finns det massor att läsa om detta på nätet. Många poddar handlar om mental träning och här är ett avsnitt om varför man bryter ett ultralopp. Här finns även ett inlägg om mentala strategier i ämnet.

Förra veckan sprang jag 5 mil men denna veckan blir det betydligt mindre. Planerar att springa lite lugnt i helgen samt veckan som kommer. Kanske det till och med blir några längre cykelturer. Hela mitt jobb håller helt stängt nästa vecka så jag har påsklov för första gången på många, många år. Sist var nog när barnen var små. Här är några bilder från förra helgen. Snön där hemma låg kvar 3-4 dar på norrsidan av huset.

Ha en glad Påsk allihopa, det ska jag ha!

Här är en länk till mina inlägg