Nu är det mars och det mesta med löpningen blir enklare för varje dag. Dagarna är ljusare och fåglarna kvittrar för fullt. Det är skönt att vara ute och jag märker att fler springer nu jämfört med tidigare. Förra veckan var jag och Emma på Ystad Saltsjöbad för sjätte gången och som vi njöt! Sprang lite där på fredagen och sedan med Söderåsen på lördagen. När jag sprang hem från jobbet i onsdags mötte jag två löpare och det har nog aldrig hänt tidigare.

Idag var jag och några från klubben på en föreläsning med Markus Torgeby – ”Om att våga ta steget fullt ut”. Arrangör var Stiftelsen Skånska landskap med Skåneledens Trail Manager i spetsen. Jag har läst boken och träffat honom två gånger tidigare men det var precis lika spännande denna gång. Markus är en fantastisk föreläsare. Helt utan bilder eller mikrofon rev  han av närmare två timmar trollbinderi. Efteråt sprang jag och klubbkompisen Emma en runda i Fulltofta strövområde där även föreläsningen ägde rum.

Tyvärr är inte allt lika positivt när man lyssnar / läser på nyheterna eller när man kollar sitt flöde. Är det inte Corona så är det flyktingkris. Det är tufft för väldigt många och rädsla gör många oroliga. Media matar oss hela tiden med hemskheter och det är inte konstigt att många drabbas av psykisk ohälsa. Min personliga uppfattning angående Coronaviruset är att det blivit en överdriven hysteri kring detta. Rubrikerna gör mig osäker men ju mer jag läser på i ämnet desto mer övertygad blir jag. Självklart är det synd om de drabbade och människor drabbas på många olika sätt. Rädslan kring detta bygger på fakta som leder till spekulationer om dödlighet och smittsamhet samtidigt som det just bara är spekulationer.

Ha en bra helg och var rädda om varandra! Här finns alla mina inlägg!