Det var länge sen jag lyckats med en sån kontinuitet i löpningen som nu i ”vinter” efter Kullamannen Ultra. Trots det trista vädret och att jag varit lite halvt småkrasslig då och då har jag sprungit som aldrig förr. Det har blivit en till två vilodagar per vecka förutom förrförra veckan. Då råkade det bli en kortare runstreak på elva dagar istället. Jag upplever verkligen att löpningen hjälper till att hålla mig frisk. Om jag låter bli att springa en dag eller två, känner jag mig genast lite sämre. Inbillning eller inte låter jag vara osagt. I går togs en vilodag efter förra veckans volymvecka (101km). Vips känner jag mig lite småsjuk. Ska försöka hålla detta borta genom att springa hem från jobb och tillbaka imorgon bitti. Hittills har det funkat till 100%.

Jag är ingen runstreakare men jag tycker att det hela är ganska spännande. Vi människor mår bra av att röra oss åtminstone lite varje dag. Idag firar förresten en av mina klubbkompisar runstreak 100, vi får se om hon fortsätter. Kravet för att det ska kallas runstreak är att man i valfri fart springer minst 1,6km per dag.

Vad som är mycket löpning är upp till en själv. När jag 2014 började med maraton var 4-5 mil per vecka mycket men nu som ultralöpare ligger jag oftare kring 7 mil. Summerar jag redan nu månaderna nov-jan så kommer jag landa på 1100km löpning (83km/v under 13v). För många men även för mig är detta jättemycket och det hade nog inte funkat om jag satsade på snabbhet. Så nu får det räcka med volym. Nu är det lopp som gäller. Denna vecka blir det nog 6 mil istället och nästa vecka max två milpass samt två dagars helvila före lördagens femmil.

Inför Tjörnarparen den 8 februari hoppas jag in i det sista på ett väderomslag. I långtidsprognosen finns äntligen tecken på ett litet väderomslag. Kanske, kanske blir det något kallare i mitten av nästa vecka, hoppas verkligen det. Jag och några andra var och provsprang första delen av banan nu i söndags. Det blev en fin förmiddag i spåret och det ser ut att bli ett klassiskt Tjörnarparår med lera osv. Totalt var vi 10 löpare som alla sprang 25-30km på den första delen av Tjörnarparen ut till vändan. Tack Eva för att du drog igång detta! Nedan finns lite bilder från helgens klubbpass med Söderåsen och söndagens tur i Tjörnarparskogen.

Ha en bra vecka. Länk till alla mina inlägg!