Nu i helgen har Emma och jag varit i Halmstad. Igår firade vi 30-år tillsammans och vad passar då bättre än att åka till ett nytt ställe, bo på hotell och sedan springa en runda.

Vi körde igår förmiddag och checkade in på First Hotell Mårtensson i centrala Halmstad. Eftersom vi hade jubileum så valde vi ett rum högst upp med balkong. Det visade sig att på detta våningsplan bodde den gamla hotelldirektörens fru Greta Gruber kvar till sin död på 1990-talet. Sedan byggdes våningen om till hotellrum istället. Hotellet har funnits sedan 1858 och denna gamla husfru har varit inspiration till SVT-serien vår tid är nu. Här kan ni läsa mer om det!

Igår tog vi det lugnt med lite shopping, middag och sen bio. I morse tog vi på oss löparkläderna, åt frukost och checkade sedan ut redan klockan nio. Lämnade väskorna i bagagerummet och gick till bussen vid Stora Torg. Vi tog tians buss västerut, förbi Tylösand och hoppade av i Frösakull. Jag hade sett ut en rutt som var ca 2 mil och det blev regnjacka på längs stranden. Det var frisk vind och bitvis lätt regn. Passligt nog var vinden från sidan eller i ryggen. Vi tog det lugnt och gjorde en massa fotostopp. Speciellt kul var skummet som var decimeterhögt på sina ställen. Utmed den 4 km långa stranden Tylösand såg vi endast en person, inte som på sommaren precis!

Så småningom passerade vi några stenbrott och små hamnar. När vi sedan närmade oss Halmstad blev det mer och mer folk ute på Prins Bertils stig.

Väl framme i Halmstad gick de sista kilometrarna längs Nissan till Hotellet vid Norre Port. Där väntade väskorna och en varm dusch samt bastu. Det passade helt perfekt.

Efter dusch o bastu så åt vi på Espresso House innan vi körde hem till Dalshult. Totalt sprang vi 20km på lite under 2,5h med pauser. Nu blir det en lugn kväll i soffan. Gott slut på helgen!

Här finns alla mina inlägg!