I lördags var det den årliga lusselöpningen som arrangerades för sjätte gången av Söderåsens FK och Löparglädje. Det blev precis så lyckat som jag hade hoppats på. Vi var ett stort gäng som samlades kl tio och den rymliga klubbstugan fylldes med löpare, värme och förväntan. Peter höll i infon och sen var det bara att ge sig ut i regnet för fotografering och indelning i grupper.

I år valde jag den långa rundan med Peter, Anna och Hanna som ledare. Tempot var lugnt så att alla kunde hänga med. Det var kyligt till en början men jag hade en skön tomtedräkt som värmde. Efter ett tag kom vi fram till Hallabäckens dalgång. Det är ett naturreservat med fina klippbranter och där finns rester av diabasbrytning. Vi klättrade uppför en riktigt brant backe och flera av oss fick använda alla fyra emellanåt. Sedan fortsatte stigningen och jag loggade drygt 300 höjdmetrar på den 17 km långa rundan. Regnet övergick i blötsnö och det var blöta och leriga löpare som kom tillbaka till den varma stugan. Då var vissa redan på väg hem. Där väntade kaffe med lussekatter o pepparkakor. Det var riktigt mysigt och samtidigt kul att träffa alla goa löpare.

Förra veckan blev även den en 70km+ vecka. Men jag känner mig som om det är nåt på gång, flera jag känner är förkylda, har hosta och huvudvärk. Hoppas jag klarar mig.

Tänk på att minimera julstressen även om det kanske inte är så lätt alla gånger. Trevlig vecka och snart är det JUL, jippie!

Julgrisen då? Jo Andreas frågade mig hur mycket den där Tjörnarparengrisen vägde? Det var någon som lagt ut en bild på en jättegris i Tjörnarparens fb-grupp. Den sades väga 545kg men världsrekordet är kring 480kg (grisen nedan). Vad som är riktigt sant har jag ingen aning om.

Länk till alla mina inlägg!