I lördags var det dags för Lund Runt som Anna Karin Delborg och Per Månsson arrangerade för fjärde året i rad. Första upplagan var dock i annan regi och gick redan 2013. Loppet går motsols Lund med start och mål vid Korpens lokaler vid Klostergården. Det var totalt cirka 200 löpare som deltog och ett tiotal av dessa var från Söderåsens FK. Själv deltog jag inte i loppet utan körde min egen supportvariant då Emma sprang själva loppet.

Starten gick redan klockan 9.00 och vädret var inget att hetsa upp sig över. Mulet, ostlig vind och cirka åtta grader. Jag genade rakt över Lund ut till Östra Torn. Sprang längs Södra Esplanaden via Sankt Jörgens park och sedan in på den nedlagda järnvägen, ”Hardebergaspåret”. Knackade på hos dottern som bor utmed banan och sedan hejade vi på ett hundratal löpare innan Emma passerade. Här vid loppets 12km kom Henrik Orre efter 44min och därefter Erik Kasselstrand. De hade en stor marginal till trean och någon minut senare kom en klunga på fyra löpare. På tionde plats kom fjolårssegrarenPetra Skiöld som första kvinna, en placering hon höll ända in i mål. När Emma kom så sprang jag vidare och följde henne ett tag innan jag återigen genade efter att vi sprunigit under E22an uppe vid Norra Fäladen. Jag sprang rakt fram mot Delphi och Sankt Hans backar. Passerade en fin pulkabacke på vänstersidan men visste inte då att detta var en av de där kända backarna. Går ju ett känt ultralopp där på våren (SHE). Jag njöt för fullt av att inte vara med på hela 28km rundan utan en mils kortare variant passade mig helt perfekt.

När jag kom till Nova visade min klocka ca 13km medan loppdeltagarna hade cirka 23 km på sina. Jag hejade på alla som sprang förbi och när Emma dök upp så hängde jag på henne ännu en gång. Hon ville ha sällskap så jag följde henne den sista halvmilen. Efter ett tag passerade vi vackra Rinnebäcksravinen, en stor hundrastgård, fina Värpingeskola och kom sedan till Höjeå. Där låg Källby vattenreningsdammar med fågeltorn och allt. Här började det regna allt mer och vi blev lite blöta där på slutet. Sen var det bara en kilometer kvar och vi sprang lugnt tillsammans i mål. Någon spurt blev det inte idag. I mål köpte jag fika och sen väntade vi in några till innan vi körde hem till dottern för dusch och lunch. Det blev en mysig dag i Lund trots regnet.

Denna vecka har jag transportsprungit mån-tis och siktar på att köra en hel del distansträning igen. Inga intervaller utan mest lugn skön löpning på känsla helt enkelt. Vädret är trist men med en bra podd och pannlampa på så bör det lösa sig.

Ha en bra vecka allihopa! Länk till alla mina inlägg!