Träningen är gjord och nu ska ”bara” loppet genomföras. Punkt. Månader med tankar som ”det är långt kvar” har bytts till ”mindre än tre dagar kvar”. Däremot kan jag lova att under loppets gång så återkommer ”det är långt kvar”. Tiden går fort nu och rätt som det är står jag på startlinjen i Båstad tillsammans med kanske 500 andra ultralöpare. Målet finns där klart och tydligt på näthinnan. Jag ska springa till Kullaberg och Mölle. Där ska jag ge mig ut på varv efter varv tills det bara är sista varvet kvar. Sista biten mot Mölle ska jag försöka le och njuta inombords. Tror och hoppas detta blir verklighet. För de allra flesta blir det inte så utan tidigare år har ett stort antal brutit långt innan det sista varvet. Hittills har endast 35% tagit sig i mål på 100milearen. I år är loppet dessutom förlängt till ca 174km, oddsen förbättras nog inte av det. Mer löpning för pengarna tycker vissa, jag tycker 100miles hade räckt bra. Men å andra sidan var förlängningen en förutsättning för att få maximala 6 poäng hos ITRA som klassificerar traillopp.

Fokus denna vecka ligger på att må bra, sova gott, springa lunchrunda idag, massage imorgon, sedan packa rätt och äta så bra som möjligt. Förra veckan trappade jag ner och sprang endast fyra pass (tor-sön) efter fem hela dagar utan löpning. Veckorna före blev riktigt bra distansveckor och dessa avslutades med två varv och åtta timmar på Kullaberg.

Lyssnade i söndags på ett riktigt bra poddavsnitt med Johan Steene som gästade Tobias Ekvalls podd ”Hårdare Träning”. Avsnittet, nr 47, finns på spotify eller här! Där finns många bra tips för den som är lite nojjig så här dagarna före ett lopp. En bit in diskuteras Kullamannen och Johan svarar på en massa frågor. Detta med nervositet, noja och ”race week anxiety” finns det mycket skrivet om. Jag känner mig nästan ALLTID nervös och osäker inför ett lopp. Speciellt om det är långt, tufft och innebär ett visst lidande, precis som Kullamannen! Detta är bara att acceptera och något jag lärt mig leva med.

Väderprognoserna har varit spännande att följa den senaste veckan. Det mesta regnet verkar borta och stämmer prognoserna blir det 5-9°C, måttlig till frisk vind och endast risk för någon enstaka skur. Hoppas detta håller sig, det vore kanon! Från Söderåsens FK är det jag och Joakim som springer 174k, Kristian ger sig på 109k, Sylvester 44k medan Emma, Mari, Sandra och René springer 22k. Ha en bra vecka, så ses vi kanske till helgen!

Här finns alla mina inlägg!