I helgen var jag och Emma med på den årliga klubbresan som Söderåsens FK arrangerar. Nu några dagar efter är jag fortfarande lite hög efter helgens känslobubbel. Oslo visade sig från sin bästa sida, det var kul och jag sprang stabilt samt någorlunda snabbt. Mina mål med Oslo Maraton uppfylldes med råge!

FREDAGEN – Vi lämnade Ekebo och Kågeröd vid sjutiden med riktning mot Oslo. Efter ett fikastopp vid Björkäng kom vi fram till lunchstoppet vid Nordby köpcentrum precis före Svinesund. Passade på att äta i ”billiga” Sverige och något shoppingstopp var sedan inte planerat i Norge. Kom till Oslo vid tretiden och alla checkade in på Thon Hotel Munch. Hotellet ligger i centrum strax norr om Karl Johans Gate och efter incheckning gick vi den knappa kilometern till Expot/nummerlappshämtningen. Efter Expot gick Emma och jag en kort runda på stan. Sedan var Emma på tjejfest före den gemensamma middagen. Jag fick lite tid över, fixade med nummerlapparna och packningen. Hade ju tre nummerlappar som skulle fästas och lite att tänka på vad gäller saker med till trippeltältet. Sedan var hela gänget (ett trettiotal) på en Italiensk restaurang. Det fanns bord på hela fyra våningar, var högt till tak och vi placerades vid ett gigantiskt långbord. Det smakade kanon med en pizza och en stor stark.

LÖRDAGEN – Vi hängde på låset när frukostmatsalen öppnade 07.30 och blev alla glatt överraskade över det finfina utbudet. Mätta och belåtna gick vid till starten endast trekvart före starten. Den första var redan 09.25. Jag var i trippeltältet lite före nio och förberedde mig för start, hittade inte Jim där. Hoppade in och placerade mig i startfållan i slutet av grupp 1, efter 3h45m farthållarna. När starten gått upptäckte jag att jag glömt ta av mig mina armvärmare som jag från början tänkt ha på mig. Men solen värmde så jag ångrade mig. Sprang till trippeltältet, lämnade dem och sen snabbt tillbaka till fållan men alla hade redan lämnat. Kvar fanns grupp 2 och de höll på att dra ett rep inför nästa start 09.30. Då stack jag iväg helt själv, skrek ”Trippelen” till funktionärerna. Var kanske 150m efter de sista i grupp 1 men kom ifatt dem under första kilometern. Det var kul!

MARATON – Det var ca 3000 löpare och som vanligt många omspringningar under hela loppet. Något stor trängsel märkte jag inte utan maran flöt på bra. Min plan var att springa i 5:30-5:40 fart och jag låg där fram till ca 30km. Vädret var kanon, endast svag vind och solen sken hela dagen. Kring 13°C vid starten och uppemot 20°C under eftermiddagen. Passade på att dricka mycket och kyla ner mig i duscharna som fanns. Det hjälpte för stunden. Drack Maxim sportdryck, vatten, Pepsi, Kaffe med Cola samt även Redbull. Åt ett energibar och tog två gel under loppet. Banan var fantastiskt kul att springa och jag hade roligt hela tiden. Maratonet gick faktiskt lite lättare än jag trott. Hade inte planerat att öka så som jag gjorde men efter att ha avverkat 30km i 5:31 fart så fick jag en sån där ”feeling” och avslutade betydligt snabbare. 30-42,2km gick i 5:13 fart. Tog alltså i lite extra där och tänkte i pausen om det var så klokt eller inte. Hursomhelst fick jag äntligen träffa och krama Jim som gjorde maran tillsammans med Hanna på 3h41m medan jag kom in på 3h49m. Andreas gjorde sedan 3h59m, Anna 4h00m, Emma 4h23m och Mia 5h12m. Grymt starkt jobbat av alla! Vid trippeltältet fick jag medalj nr 1, åt en bulle och drack en flaska Resorb. Vilade totalt 35 minuter inför halvmaran och bytte även tröja, strumpor och skor. Här är lite bilder från maran.

HALVMARATON – Nu var det plötsligt cirka 10000 på startlinjen. Jag valde att starta i grupp 5 av 7 och hade då 7000 före mig på banan. Det blev rejält trångt i första kurvan och det var bara att gå för att inte springa in i den framför. Det fanns flera flaskhalsar längs banan och det blev en del sicksackande och ojämn löpning. Benen var inte alls lika pigga längre. Men jag bet ihop och kämpade och försökte mentalt övertala mig om att jag skulle springa i 5:40 fart vilket inte var enkelt längre. Trots att jag var sliten plockade jag drygt 1100 placeringar från 5k till in i mål. Första halvan gick strax under timmen (5:42 fart) medan jag sackade något under den andra halvan (5:45). Kom i alla fall i mål på 2h00m och var nöjd trots allt. Vid målet träffade jag Emma som hejat på mig vid upploppet. Sedan var det samma visa. Fick medalj nr 2, åt, drack och bytte tröja, strumpor och skor. Valde maratonskorna (Mizuno) till sista loppet. Pausade i 27 minuter mellan halvmaran och milen.

10 FOR GRETE – Ungefär 5500 fanns vid starten av detta millopp. Jag valde att starta i grupp 2 av 5. Precis som i halvan blev det trångt i början men det släppte lite efter några kilometer. Mentalt kändes det kanon att äntligen vara ute på sista milen. Blev gladare ju längre loppet gick och kämpade in i det sista. Hoppade för första gången över dricka vid några av kontrollerna. Slapp backarna från mara/halvmara banan. Lyckades även med negativ split på detta lopp men bara med 20s. Vid målgång stod Emma och hejade på mig och efter 57 minuter passerade jag målportalen. Emma och jag kunde äntligen kramas. Grattade henne till hennes PB och sedan gick jag nöjd tillbaka till Trippeltältet.

20190921_1721129062484149489140256.jpg
Jädrans vad nöjd jag var!

EFTER LOPPET – Vid tältet fick jag medalj 3 och 4 och träffade direkt Jim som gått i mål några minuter tidigare. Strax därefter kom Hanna, Anna och hennes föräldrar samt sedan även Emma som varit på andra sidan målområdet. Annas pappa hjälpte mig med väskan till hotellet, tack för det! Jag hade alla medaljerna på mig och de skramlade vackert när jag gick. I lobbyn träffade jag flera av de andra och vi hade ett skönt eftersnack där. Det var grymt jobbat av alla. I detta tidningsklipp finns alla Söderåsarnas resultat. Är nöjd med mina 6:47:29 på dessa 73,3km. Snabbast och lättast gick maran och sedan blev det genast tyngre. Lite som det brukar helt enkelt.

Efter en skön dusch och lite vila var vi ett tjugotal som åt på den Persiska restaurangen precis utanför hotellet. Anna ordnade så att servitrosen lät oss ha nästan hela uteplatsen för oss själva. Maten smakade extra bra och ölen likaså. Stela ben tog oss tillbaka till hotellet. Vi bestämde oss för att äta tidig frukost även på söndagen och åka till Holmenkollen, jag tvekade lite för mig själv om jag skulle följa med.

SÖNDAGEN – Efter en rejäl frukost var vi några som åkte till Holmenkollen. Det gick T-bana från Nationaltheatret via Slemdal direkt till Holmenkollen. Väl där blev det lite jobbiga backar men vädret och sällskapet samt såklart utsikten gjorde det väl värt det. Jag ångrade inte mitt val att hänga med. Vi kollade på hoppbacken, rullskidlöparna, Trollstenen samt gick upp till Scandic och drack lite gratiskaffe. Tack för det Roland! Både Johaug och Björgen bor på Holmenkollen men vi såg inte till dem.

Vid 13-tiden rullade bussen hemåt och det var skönt att komma hem igen. Tack Peter för att du finns och ordnar dessa klubbresor. Vi åker gärna med fler gånger.

Här finns alla mina inlägg!