I söndags åkte vi båt till Capri. Strax före ankomst gick jag på toaletten, det borde jag hoppat över. Det var mörkt nere under däck och jag skyndade mig in på toa. Aj som f.n tänkte jag efter att ha gått in i mahognytröskeln. Träet var hårt, min långtå desto mjukare. Efter ett tag blev den lite blå och svullnade till runt den främre tåleden. Jag förstod ganska snart att den kunde vara bruten. Väl i land på Capri gick jag till staden som låg 1km och 150 höjdmeter upp från marinan. Det gick att gå med sandaler men det kändes inte helt bra i tån. När vi efter den fantastiska båtutflykten kommit hem till hotellet så tejpade jag två varv med plåster för att stabilisera och det hjälpte.

Måndag-tisdag har det gjort mindre ont och såklart har jag inte sprungit utan bara gjort enstaka promenader. I måndags gick vi en längre runda upp till den vackra dalen Valle Delle Ferriere. Visade ungdomarna några av vattenfallen som jag och Emma sprang till i lördags och var även inne i en gammal ruin som varit en järnindustri fram till 1800-talet. Det fanns som mest ett femtontal pappersbruk och en stor järnindustri som tillverkade delar till dessa och järn till städerna. Pappersepoken startade på 1200-talet och de flesta bruken lades ner på 1800-talet. Än idag tillverkas papper på museet i ett av de äldsta bruken nere i stan. Totalt blev den backiga rundan 6,9km och vi var ute mer än 2h, med bad i vattenfall och fikastopp.

Jag vet inte om tån är bruten men det är en del som talar för det. Den spretar i alla fall inte åt något annat håll så risken är att sjukvården bara konstaterar en eventuell tåfraktur och sedan inte gör något mer.

Vi får helt enkelt se om jag är på startlinjen på lördag i Trelleborg, helgens tävling Backyard Ultra Sydkusten är alltså i farozonen. Om jag inte springer kommer jag att supporta Emma i alla fall. Jag går helt obehindrat men det där med att springa timme efter timme, det vet jag inte om det går. Troligtvis kommer det göra ont efter ett tag och då är det bara att välja. Fortsätta springa eller sluta. Det senare är nog att föredra om det är tåsmärta och benbrott. Har jag tur är det bara en stukning och då kanske det går. Så fram till lördag blir det några cykelpass istället. Åtminstone fram och tillbaka till jobbet. Ha en fortsätt bra vecka alla!

Länk till alla mina inlägg!