Sommaren 2019 har börjat bra. Det är soligt och fint men samtidigt lite regn emellanåt, perfekt helt enkelt. Imorgon är det inte VILKEN helg som helst utan Midsommar, JIPPIE! Vi firar traditionsenligt med vänner men nu helt utan ungdomarna som firar själva. Med andra ord kommer det bli en skön midsommar och som vi ska njuta! Detta med att barnen blivit vuxna är något man långsamt måste börja acceptera. Det finns inget val. Som tur är har vi varann och massor med möjligheter att roa oss och göra kul saker.

Vi ska sola, bada och även turista en hel del i sommar. Om lite drygt två veckor springer jag, Emma, Anders, Cattis, Joakim och Heidi från klubben loppet BUS2019 (Backyard Ultra Sydkusten). Får se hur det går men det beror dels på vädret och hur mycket vilja jag lyckas plocka fram. Några varv kommer det i alla fall att bli och jag siktar på att ha riktigt kul och njuta. Sedan om det blir långt det är en helt annan sak. Målsättningen med loppet är lite oklar men jag ska ta mig en funderare under semestern.

Juni brukar bli en bra distansmånad och så även i år. Jag springer när jag har lust och det har jag faktiskt de flesta dagar, snittar dryga milen om dan. Löpningen rensar hjärnan och gör mig pigg. Sedan inbillar jag mig att jag håller mig friskare med löpningen jämfört med utan.

I måndags åkte jag och en kollega till Askersund. Var framme vid femtiden och bestämde oss för middag kl sju. Då fick jag passligt med tid över till en löprunda. Sprang från hotellet längs Vättern söderut mot Stjernsunds Slott. Löpningen fick bli fram och tillbaka då det var 6km till slottet. Jag blev helt frälst i staden och dess omgivningar. Det var vackert typ överallt. Semesterfeeling på tjänsteresan, kan det bli bättre? Middagen på BW Hotel Norra Vättern blev riktigt lyckad med vacker utsikt, god Pasta Carbonara samt ett glas rött därtill. Efter en stadsvandring så besökte vi den femstjärniga relaxavdelningen som hade olika bastuar och en lyxigt stor jacuzzi.

På tisdagsmorgonen blev det en kortare löptur runt hela stan. Det var skön temperatur och inte lika svettigt. I går onsdag sprang jag o Emma upplevelselöpning med Upptäck Söderåsen över Traneröds mosse och upp över Höjehall. Vi var tiotalet löpare och det blev ännu en minnesvärd kväll som avslutades med bad i Klåverödsdammen.

Nu firar vi Midsommar, ha en bra långhelg allihopa!

Länk till alla mina inlägg!