I går var det dags för ännu ett Altarstenslopp, det lilla lokala 10km loppet som arrangerats sedan 1970. Det blev mitt fjärde och även i år bjöd ESAB på anm.avg. och vi var ett tiotal ESABiter som tog oss an 5 eller 10km.

Vi bussades till starten och var där ca halvtimmen före start. Klockan 18.30 sprang vi iväg och det rusades iväg. Jag hängde direkt på Håkan Palm och Joakim Levin, tempot var högre än jag någonsin sprungit i. Första kilometern gick på 3:57 och därefter lite långsammare. Joakim som varit skadad fick släppa efter 3km och då var det Håkan och jag samt lite längre fram en klunga på tre löpare. Efter ett tag blev vi omsprungna av Henrik Eneroth som sedan kom ikapp täten men fick släppa. Jag fick VÄLDIGT mycket hjälp av Håkan som höll ett jämnt högt tempo och jag gjorde allt för att hänga med. Jag pratade lite med honom men det blev inga diskussioner. Vi orkade nog inte. Klockade halvmilen på 19:54. Peppades lite extra av kollegorna då jag sprang om dem, de gjorde vågen. Därefter stod Ronny Palm och hejade på Håkan. KUL! En minut snabbare än mitt fem år gamla PB! Väntade på väggen men den syntes aldrig till, men det var nära vid 8km. Då var det allra tuffast och jag var väldigt nära att säga ”hejdå Håkan”. Jag tänkte sänka tempot men ångrade mig och fortsatte hänga på. När vi kom in i den sista kurvan i Uggleskogen så ökade jag farten och de sista 350m gick i 3:30 fart. Det blev en lucka som jag lyckades hålla ända in i mål. Sprang i mål på tiden 40:33, persade med 2,5min och var överlycklig! Tackade Håkan med en kram, utan honom hade det aldrig gått att springa så fort. Därefter var det kul att se alla arbetskamraterna som kom i mål, en efter en. Jocke strax under 43m, Khalid och Maria på 50m, Olle 51m och Pär 56m. Micke sprang i mål på 1h07m och var lycklig över att ha gjort milen igen. Så här gick Altarstensloppet 2018!

Efteråt blev det korv och saft. Sedan var det prisutdelning och efter den vann jag en miniverktygslåda på mitt startnummer. En mycket trevlig kväll avslutades hemma i soffan till VM-hockeyn där Finland slog ut Sverige i kvartsfinalen. Snygga mål!

Som förberedelse inför loppet körde jag två fartpass förra veckan (tor-fre). Då blev det 13 resp 6km i farter kring 4:30. Därefter cyklade jag min första långtur med min Trek som jag köpte i januari. Det blev en femmila tur förbi Perstorp, Tyringe, Hörja och sedan via Bälinge hem. I söndags sprang jag o Emma en långpanna på närmare tre mil runt Rössjön och Västersjön. Det var riktigt varmt, kring 23°C och sol så det blev bad efteråt. Zamba hängde med på den ena rundan runt Rössjön (ca 12km).

Löpningen flyter på och nu blir det ett par lugnare dagar och sedan vanlig distansträning igen. Nästa lopp blir det sociala Hvalsö Cannonball Marathon som går nästa lördag 1/6. Då åker Emma och jag med Anders o Cattis från Perstorp så 4 Perstorpare springer marathon i Danmark. Kanske ett rekord i sig? Blir ni intresserade så finns länken till evenemanget här: Hvalsö Cannonball Marathon/Halvmarathon/Ultra

Ha en trevlig helg allihop! Det ska jag ha. Stugstädning av klubbstugan i morgon på Söderåsen ska vi på i alla fall.

Länk till alla mina inlägg!

Annons