Tiden går fort när man har roligt, och just roligt är någonting jag haft den senaste tiden. Helt plötsligt är veckan som innehåller det där långa loppet här. Täby Extreme Challenge (TEC) bestämde jag mig för att springa så sent som i februari men det har hela tiden känts långt kvar. Nu är det inte det längre utan på lördag kl 10 står jag på startlinjen. Jag ska tänka igenom packningen noga och sen bara springa på lördag samt tänka positivt så långt det bara går. Det sistnämnda är extra viktigt för de negativa tankarna kommer. GARANTERAT. Likaså kommer det bli smärtsamt och göra ont. Men då får man tänka positivt då det är självförvållat och efter smärta kommer lättnad när det slutar göra ont.

Nervositet hör till och såklart är jag nervös. Tänker jag på distansen så är det ju sjukt långt. Det känns lättare att tänka sig 14 varv á 11.5km. Vi är i alla fall kring 180 anmälda till 100 miles (=161k) medan ett 60-tal ger sig på 50 miles respektive Backyarden. Tolv tappra har valt 200 miles vilket är ännu mer galet långt.

Påsken innehöll bra väder, god mat och trevliga tillställningar både hemma och borta. Även lite gott ensamspring och spring med vänner hanns med. Förrförra helgen var jag på Österlen och sprang medan det den senaste veckan blivit hela tre pass på Söderåsen.

Årets första upplevelselöpning hölls i onsdags och då var vi ett femtontal som sprang på åsens norrsida mot Klöva hallar till. Det kändes som en sommarkväll då solen sken trots att det kylde på lite redan vid sju. I lördags var det klubbträning och även då var det nästan ett femtontal snackeglada löpare som sprang en runda. Vi hade besök av Linda och Martin från Karlstad och jag och Joakim passade på att få lite tips av Linda inför TEC. Linda har sprungit både TEC 100 och 200 och innehar banrekordet för damer på 200 miles (49h13m) medan Martin Scharp har det på herrsidan (39h21m). Förra året bröt nästan 43% av de som startade på 100 miles.

Gårdagen sprang jag och Joakim en lugn runda från Åstorp upp på åsen via Wrams Gunnarstorp mot Norra Vram. Där såg vi en stor flock hjortar och jag försökte få dem på bild men det blev inga bra bilder. Sedan sprang vi nordost mot Maglaby Kärr och sedan tillbaka på skåneleden mot Åstorp. Stigarna var fantastiska och naturen just nu är magisk. Det är lövsprickning för fullt just nu.

Efter gårdagens löpning har jag sprungit 8 dar på raken och kroppen ska nu få vila under dagarna som återstår. Någon enstaka kortare tur blir det. Långsamt och kort. Det kommer bli en spännande vecka. Hoppas på massvis med regn då det annars snart blir kris med betet och skogsbränderna. Men på lördag vill jag ha uppehåll. Inför helgen är det tre saker jag ska försöka tänka på.

  1. Inte packa ner för mycket onödigt.
  2. Ha kul så länge som möjligt under loppet.
  3. Springa i mål, gärna under 24h.

Loppet går att följa live på jogg.se länk till liveresultaten!

Ha en bra vecka allihop, det ska jag försöka ha. Här är alla mina inlägg!