När jag reser så brukar jag alltid packa med mig löparskor och lite passliga kläder. Åker jag till ett helt nytt ställe lägger jag ibland in en rutt i klockan och kan ge mig ut och springa när tid finns. Så gjorde jag denna gång och det blev tre givande dagar i Västerås där jobb blandades med löpning.

I söndags körde jag upp till denna vackra Mälarstad för att delta på de årliga FOP-dagarna. Dessa innehöll föreläsningar om oförstörande provning samt en om motivation och såklart serverades god mat och dryck. Fick till ett långpass redan på söndagseftermiddagen. Jag utgick från The Steam Hotel och sprang mot centrum och vidare till Svartån. Körde sedan ett helt varv på Black River Run banan med navigering i klockan. Slingan var drygt 16km och omväxlande med nästan hälften av löpningen längs ån och den andra halvan i skog. Det var mestadels stig men även lite grusväg och något lite asfalt. Totalt var jag ute lite drygt 2h. Fylld av endorfiner väntade sedan en god middag tillsammans med andra mötesdeltagare. Kvällen avslutades med en mörk lager i Skybaren.

På måndagen blev det en lugn morgonrunda som följdes av en lång stillasittande dag med föreläsningar och sedan en kvällspromenad som återhämtning. Det blev ytterligare en sen middag och sänggående efter midnatt igen.

Tisdag var hemresedag men jag passade på att ge mig ut på en längre runda före frukost. Sprang österut längs Mälardalsleden utmed Mälaren till Björnö. Det var blåsigt och kallt och det låg is på några ställen. Efter ca 6km kom jag till bron som ledde till ön. Väl därute fanns en infotavla med olika leder och ett milspår som jag valde. Det fanns även en öppen ”varm” toalett och restaurang, kiosk och camping. Men inga människor! Jag såg faktiskt inte en enda person ute på ön. Jag kortade ner rundan lite för jag hade inte ätit frukost. Den smakade extra bra efter en varm dusch.

Dessa tre dagar fick jag ihop 5 mil och dessa upplevelser är viktigare än själva träningen tycker jag. Nu är det bara några dagar kvar till mitt nästa lopp. Jag och Emma springer vars 30km på Simris Alg Ultra nu på lördag. Sedan är det två veckor kvar till TEC100. Hoppas nu bara att den senaste tidens träning är tillräcklig i ”långa loppet”.

Ha en bra fortsatt vecka allihop! Länk till alla mina inlägg!