Efter detta lopp var det nog många med mig som åkte hemåt med ett stort leende på läpparna. Loppet är ju så himla kul! Alltifrån Lars och Rolands leende och handfasta pekande vid parkeringen till Lenas sista ord när vi åkte hemåt. Alla engagerar sig och den familjära stämningen kan man riktigt ta på.

FÖRE LOPPET – Vi Perstorpare samåkte och kom till samlingen nästan timmen före start. Det fanns gott om tid till mingel, taktiksnack och förberedelser. Det märktes att det var många anmälda och jag hörde en siffra på 99. Det var perfekt löparväder med ca 8°C och svag till måttlig vind så nästan ingen värmde sig i källaren som de tidigare år jag varit med. Strax före tio joggade vi i samlad trupp till starten som ligger 2km bort. På de öppna ytorna blåste det lite mer men starten var skyddad så där frös man inte.

fb_img_1553498066873505431723.jpg
Skönt snack före loppet

LOPPET – Strax efter tio blåstes det i luren och alla gav sig iväg. Tätcyklisten Jonas och den snabbe IS Göta löparen Mike Bakker tog täten och drog ifrån ganska rejält. Sedan blev det ganska snabbt ett utdraget fält med små klungor här och där. Jim, André och även Sylvester drog sakta ifrån mig, Joakim och Hanna. Hade inte tänkt gå ut lika fort som ifjor men detta stannade vid en tanke. I verkligheten gick jag ut i exakt samma 4:20 fart. Jag och Joakim följdes åt hela loppet, sprang om några och blev omsprungna av Toru. Vi höll jämn fart de tre första femmorna men från ca 15km ökade vi och den fjärde femman var minuten snabbare. De sista två kilometrarna gick allra snabbast, kring 4:10. Joakim flåsade mig i nacken men vi spurtade tillsammans över mållinjen sida vid sida. Det var en härlig känsla och inget jag brukar kunna göra men i lördags kändes det som om det var min dag. Jag persade med närmare två minuter och tiden blev 1:32:38. JIPPIE!

EFTERÅT – Minuten efter kom Sylvester och sedan även Hanna som vi haft följe med de första 7km. Båda persade och gick under 1:34. Jag kramade Emma som tillsammans med Heidi och hundarna sprang den lite kortare banan. Efter att ha ätit några mackor med kaffe gick jag ner i källaren och duschade i betongvasken. För er som inte känner till det så är det ett hemma hos lopp. Peter Held tillsammans med andra i klubben gör ett fantastiskt arrangemang, år efter år. Frågan är om inte detta var det bästa hittills?

Halvmaran vanns av Mike Bakker (IS Göta) med tiden 1:22:07 och Hanna Kronberg (Söderåsens FK) med 1:33:58. Båda satte nya PB. På den korta banan var My Lindskog snabbast, tre minuter efter kom snabbaste kille Robert Olsson. Här hittar ni resultatlistan 2019.

Nu två dagar efter känner jag mig fortfarande matt i kroppen. En kompis till mig brukar säga att det är träningsvärk i mellangärdet som är anledningen. Det stämmer nog.

BTW, glöm förresten inte att äta våfflor idag! Traditioner är viktiga och till för att följas, eller hur?

received_1934008733376462445175100.jpeg

Länk till alla mina inlägg!

Annons