Imorgon är det äntligen dags för det familjära och mysiga loppet som min klubb Söderåsens FK anordnar varje år. Man springer eller går antingen 12,2 eller 21,1km och distansen kan man själv välja under loppets gång. Halvmaraton är inte min absoluta favoritdistans, det är ett helt annat tempo än det jag normalt springer i. Fast egentligen är det ganska kul att springa fort.

Det blir min femte halvmara efter Broloppet år 2000. Bilden ovan är från min och Emmas första halvmara Trelleborg-Smygehuk 2016. Imorgon ska jag försöka hålla igen lite och inte låta tävlingsdjävulen dra med mig i för hög fart. Anledningen är att jag har lopp om både tre respektive fem veckor och då gäller långt och långsamt (30+161km). Farten finns i kroppen efter att ha sprungit Stävie Trail i 4:32 tempo och sedan tre liknande fartpass kring milen den senaste veckan. Men jag tvivlar på att jag lyckas ta det lugnt imorgon.

Hur är det med nojjan och eventuella förkylningar då? Jodå, det knallar och går. Kände mig lite dålig igår kväll och tog en ipren. Även idag känner jag mig lite tung i huvudet men om det är nojja eller på riktigt har jag ingen aning om. Trots allt är jag fullt inställd på att stå där på startlinjen imorgon och ha kul. Det är nog mer regel än undantag att jag känner mig lite dålig inför ett lopp. Tror inte jag är ensam om det.

Jag brukar inte gå in och detaljstudera mina pass mer än efter tävling. Men igår körde jag ett snabbpass på lunchen där jag tryckte på från första stund. Tanken var att springa i nära tävlingstempo och då kring 8-10km. Jag passerade första tusingen efter 4:38. Därefter gjorde jag sju nästan identiska kilometrar. Så jag satte troligtvis PB när det gäller jämna tusingar. Detta är inget jag räknar med att kunna göra om. Sedan om snabbpasset två dagar före ett lopp var så smart kan ju diskuteras.

Torsdagspasset

Imorgon samåker vi med Jelanders från Perstorp. Anders Jelander har bytt båda höfterna nyligen och blev intervjuad både i radion och lokaltidningen häromdagen. Här är länken till reportaget i lokaltidningen!

Ska jag tipsa om ett roligt poddavsnitt så gillade jag Manne Forsbergs besök hos Maratonpodden. Speciellt hur han kom in på det här med maraton. Han blev inbjuden till ett lopp i Thailand och fick välja mellan 10, 21 eller 42km. Han valde maratondistansen för att vara tvungen att börja träna på riktigt, haha. Här finns avsnittet med Manne!

Idag skiner solen och ikväll ska vi ut och bowla med jobbet. Trevlig helg på er alla!