Så här på alla hjärtans dag så pirrar det allt lite extra. De allra flesta är snälla mot varandra och vårtecknen blir fler och fler. Snödroppar och krokusar blommar i kustnära trädgårdar och snön ligger endast kvar i enstaka högar.

Det är kul att springa och det är ännu roligare med variation. Det kan man säga att vädret ger nu. Ena dagen är det minus och sol medan det nästa dag är 6-7 plus. Det har till och med torkat upp på stigarna och jag har knappt blivit blöt om strumporna den senaste veckan, trots flera mil på stig.

Att löpningen är extra kul beror på två saker. Jag och Emma sprang en fantastisk runda i lördags som gav mersmak. Sedan så har jag äntligen bestämt mig. Det blir TEC100 miles i april!

Sedan förra inlägget har livet gått sin gilla gång. Jobb, lunchlöpning 2-3 ggr/v och sedan hade vi en riktigt skön helg. I fredags kväll var jag och grabben på Kallis och sedan på O’Learys i Helsingborg. Vi badade fyra gånger, mina vader gillade inte det grunda vattnet. I lördags sprang jag och Emma en härlig tur i Lärkesholm» Skåneleden» Skåneporten» Åsljungasjön» Lärkesholmssjön. Zamba var med och vi hade en fantastisk dag, synd bara att vi glömde ta med fikakorgen. Det var så fint att springa där så jag gjorde om det på söndagen, men då hemifrån. Totalt blev det 45km i lugnt tempo fre-sön. Det där med att pressa mig på träning är jag dålig på. Men som tur är för ultra är uthållighet och kontinuitet i träningen det viktiga.

I söndags skrev jag till Joakim att jag var sugen på TEC100miles, svaret kom snabbt att han springer om jag springer. Så vi anmälde oss till loppet, den gemensamma middagen och bokade hotellövernattning. Den 26 april åker vi alltså till Täby och springer vårt första 100 miles varvlopp. Loppet består av en 11,5km varvbana och det springs 7, 14 eller 28 varv (50, 100 eller 200 miles). Vi springer 14 varv är det tänkt och vill man ha pacer kan man få det efter 10h/100km vilket infaller först. Ska bli riktigt kul det här…

Jag kände direkt efter anmälan hur motivationen steg. Tidigare var ju den stora utmaningen Kullamannen i november men nu har jag en lång ultra redan om 10v. Hur ska jag då träna inför detta? Nja, egentligen kommer jag bara springa på som vanligt. Det får i alla fall bli något extra långt pass: 40-60km. Annars gäller bara att hålla mig frisk, skadefri och sugen på att springa. Fram till TEC har jag även tre lopp: Stävie Trail, Österlen Spring Trail samt Söderåsen Halvmaraton. Dessa roliga tävlingar bidrar säkert till att behålla motivationen.

Tack för att ni läste och kommentera gärna! Här finns alla mina inlägg!

Annonser