Tre veckor in på 2019 så har jag äntligen kommit tillbaka till löpningen igen. Det känns som en stor lättnad att kunna röra sig fritt och inte ha några känningar alls. Under de 25 dagarna med löpvila så cyklade och simmade jag istället. Det gick till och med så långt att jag funderar på att köpa en racercykel. Kollegorna skrattade när jag sa att jag ville ha en snabb cykel. I tisdags var jag och provcyklade en Trek Emonda i Klippan. Vädret var inte det bästa, cykeln lite dyr och troligen en storlek för liten. Så det blev inget köp. Får se hur det blir med detta. Har inga som helst drömmar om någon cykelkarriär just nu.

I mellandagarna var jag på drop-in röntgen i Hässleholm men ”drop-in” inom sjukvården är inte detsamma som i andra näringar. Remiss krävdes, kände mig såklart dum men gick direkt till VC Värnhem och fick en läkartid och röntgen gjordes senare på dagen. Det var då knappt tre veckor (19d) efter det onda började. Bilderna visade inte på någon fraktur även om jag senare har förstått att en stressfraktur inte alltid syns förrän tidigast efter tre veckor om stressfraktur.

I måndags besökte jag sjukhusets motions/idrottsenhet och fysioterapeuten bände och vred på min fot och konstaterade att allt verkade bra nu igen. Det troligaste var en överbelastning i hälsenefästet mot hälbenet på högerfotens insida. Eventuella tåhävningar skulle inte göras excentriska utan på platten. När det gällde löpningen skulle jag gradvis öka belastningen och inte bara köra på som om inget hade hänt. Passligt nog har jag lovat mig själv att jag ska springa kortare under 2019. Har inte satt något mål mer än att jag vill fullfölja alla lopp jag startar i. Som vanligt ska det vara kul att springa och det är det ju när kroppen mår bra. Så nu får det till en början bli 3-4 pass i veckan och veckomängder kring 30-50km. Vad vill jag då springa för lopp 2019? Här är min lista med fetmarkerat=anmäld till.

  •   3/3 Stävie Trail 13km utanför Furulund vid Kävlinge
  • 23/3 Söderåsen Halvmaraton
  • 13/4 Österlen Spring Duo Trail, 2x30km med Emma
  • 27/4 TEC100miles skulle vara kul. Kanske, kanske…
  •   6/7 BUS/Backyard Ultra Sydkusten. Om jag kommer med?
  • 17/8 Ultravasan 90 tillsammans med Emma och flera från klubben
  • 31/8 Helsingborg Marathon för femte gången (3:e som pacer)
  • 21/9 Oslo Maraton – Klubbresa med Oslotrippelen 73km som mål
  • 1/11 Kullamannen Ultra 100 miles ANMÄLD och ska i mål!

 

Tack för att ni läste. Här är en länk till alla mina inlägg!