För mig är löpningen något jag vill ska vara enkelt och lustfyllt. Jag gillar att det finns omklädningsrum, dusch och bastu på mitt jobb. Ser alltid till att ha kläder och skor i skåpet där och har lyxen att kunna ta långlunch någon gång i veckan. Speciellt nu på vintern är det skönt att kunna ge sig ut i dagsljus. Hade jag inte haft denna möjlighet så hade alla må-fre passen blivit med pannlampa.

Eftersom jag inte satsar på de kortare distanserna utan de lite längre så kan jag dessutom kosta på mig att springa i ett lugnt och behagligt tempo. Det är inte ofta jag pressar mig hårt utan det händer mest på tävlingar eller inför något lopp. På vissa gruppträningar går det undan men oftast är det bara den sista kilometern eller så.

När jag sprang ett lunchpass förra veckan passerade jag den fina reflexgubben utmed vägen mellan Perstorp och Ebbarp. Har sett den en gång tidigare men denna gång fick det bli en bild på oss båda tillsammans. Den uppmanar till att ta det lugnt och det är precis det som ultralöpning handlar om. Långsamt framåt på ett säkert sätt ”is da shit”! Just detta lunchpass blev ironiskt nog det snabbaste sedan jag sprang halvmaran i Bremen för 8 veckor sedan.

Helgen som varit följde jag flera som var i Oslo och sprang Bislett 24h. Träffade Bernt och Lisa på KUL-helgen och nu sprang Bernt sitt tredje Bislett 24h. Svensken Dan Välitalo vann hela loppet och kom 250,743km. Martin Scharp persade och kom trea totalt, även Linda persade lixom Tomas. Riktigt kul att man kunde följa loppet live med alla varvtider men även livestreamingen via youtube var intressant. Länk till inlägg om Bislett 24.

Efter fem dagar i rad med drygt 62km löpning tar jag vila idag och sedan blir det löpning till jobb tis-ons. Loppet Tjörnarparen är redan nästa helg och min plan är att springa normal distans denna vecka (65-80k). Jag kommer inte ta ut mig utan bara hålla fast vid distansen. Nästa vecka springer jag sedan två pass i början av veckan och vilar kanske helt onsdag-fredag. Får se hur det blir med detta. Detta är planen i alla fall men det ska vara enkelt, bekvämt och roligt att springa. Så planen kan komma att ändras allteftersom. Är rejält nyfiken på hur vädret blir till loppet nästa lördag. Sedan i lördags har vi haft vinterväder. Vi hade snö och vintervitt igår morse och det är rejäl nattfrost nu med fullmåne och allt. På vissa håll var det -10°C senaste natten. Prognosen säger plusgrader och regn i slutet av denna veckan. Vi får väl se helt enkelt.

Här är alla mina inlägg!

Annonser