Så var det dags för den årliga KUL-helgen igen. En helg full av spännande möten, löparsnack och ultranörderi. På detta min fjärde fjärde KUL-helg så stod förstås även löpning på schemat. Nytt för i år var fredagslöpningen som nästan alla som hann deltog i. Jag och Joakim åkte hemifrån vid 14-tiden och körde till Växjö. Fikade gott i Öjaby på Munges innan vi var framme på vandrarhemmet lite efter kl 16. Vi kom samtidigt som Roger och Gert-Inge så det blev vi fyra skåningar som delade rum. Efter inkvartering så bytte vi om till löparkläder och pannlamporna åkte på. Vi var många som gav oss ut i mörkret runt Hissö och Musön. Vi sprang i början uppe på en rullstensås och sedan var det mest stig och ganska tekniskt stundtals. På träbron till den yttre Musön hade arrangörerna ordnat med tända marschaller, mycket effektfullt! Efter 13km löpning blev det en skön varm dusch och sedan var det dags för middag. Kvällen avslutades med en öl och lite skönt snack uppe på tredje våningen.

fb_img_1542715562642928347464.jpg
Växjö Vandrarhem Evedal. Foto: Joacim Martinsson

Lördagen började med tidig väckning och frukost halv sju. Vi var nog ett 40-tal löpare som gav oss iväg efter åtta på ett ultralångpass, temat var tre slott. Det fanns både väg och stig att välja på, jag och många med mig valde stig. Efter stoppet vid Kronobergs Slottsruin (3km) så delades gruppen naturligt upp i två grupper och sedan efterhand i ännu fler. Bergkvara Slottsruin var slott nummer två (15km) och framför Bergkvara Gård bjöds vi på det godaste kaffet och bullarna man kan tänka sig (från PM & Vänner). Därefter bar det iväg österut mot Norra & Södra Bergundasjön samt senare Växjösjön och Trummen. Där fanns depån Teleborgs Slott (28km) och de fantastiska bullarna fanns även där! Samt kaffe, godis, bananer u/m choklad, cola, vatten och sportdryck. Efter detta stopp var vi sju personer kvar i tätgruppen och ansträngningsnivån blev allt högre efterhand. Vi vände vid Barnsjön och sedan gick det norrut över väg 27 in i ett område med MTB spår. Kimmen tog täten och här blev det ännu mera ansträngande. Han flög fram med älgakliv och fältet drogs ut. Sedan efter ca 40km kom vi in i en tallskog med högt ris och där förväntades vi springa. Det ville inte mina ben som protesterade hejvilt. Sista halvmilen blev som väntat tuff. Sofia och Daniel genade hem och då var det bara Kimmen, Gunilla, Joakim, Micael och jag kvar. Mitt huvud dunkade och jag fick krama ur det där sista för att hänga med. Till slut blev det ett riktigt bra träningspass för oss alla, nästan 46km.

Efter dusch bjöds vi på lunch och sedan var det föreläsning med Frida Södermark. Frida från ultralandslaget berättade om sig själv, sina löparäventyr men tipsade även om träning och hur man kan tänka när det gäller mål och planering. Det var en intresserad skara ultralöpare som sög i sig och ställde intressanta frågor under tiden. Stolarna gav däremot träsmak så det var skönt att gå ut en sväng före middagen. Efter maten blev det tidigt i säng för de flesta. Vi var riktigt trötta av alla intryck och löpningen till viss del.

Söndagens frukost och löpning var 30min senare så det blev nästan lite sovmorgon och klockan 0830 gav vi oss iväg på sista långrundan. Jag valde väg och det kändes helt rätt. Malin gav oss en bonuskilometer då vi helt missade att ta av på en stig men det gjorde inget. Vi sprang först söderut längs Helgasjön mot Toftasjön som vi rundade innan vi kom till depån vid 11km. Därefter sprang vi upp till Gårdsby innan vi vände söderut och passerade Skirsjön och sedan sprang vi sista biten längs Helgasjön igen. Söndagens väder var lite kyligare tack vare en lätt bitande vind men samtidigt var det stundtals sol. Det var cirka 3-5 grader mest hela helgen.

Här är rundorna som vi sprang.

KUL-helgen avslutades med lunch och sedan var det tack och hej, ses kanske nästa år!  Det finns nästan bara trevliga löpare och det var verkligen kul att träffa alla.

Extra tack går såklart till Joacim ”Kimmen” Martinsson samt resten av Ultralöpare i Växjö, Växjö LK och Risinge Löparkamrater och såklart Jan-Erik Ramström. KUL-helgen arrangerades för elfte året av Ultradistans som hjälper Kommittén för Ultradistanslöpning att sprida detta med ultra i Sverige.

Länk till alla mina inlägg!