Äntligen hemma igen efter klubbresan som varit fullspäckad med delar av livets roliga. Umgås med vänner, resa, upptäcka nya platser, äta gott och slutligen även få springa.

LÖRDAGEN – Vi lämnade Kågeröd, Ekebo och Svalöv tidigt i lördags och var i Puttgarden före lunch. Efter lite ”Stau” på A1 före Hamburg så kom vi till Bremen strax efter kl 15. Vi checkade in på Intercity Hotel Bremen och efter en liten stund åkte nästan hela gruppen med spårvagnen till maratonmässan som låg vid Atlantic Hotel Universum. Här hämtade vi nummerlappar och en del shoppade lite. Biljetter delades ut till Pasta-Partyt som faktiskt var lite svårt att hitta till. Vi googlade adressen och gick dit. Pastan var god och en Krombacher 0,0% smakade riktigt bra till.

Sedan tog vi oss tillbaka till hotellet, lämnade grejorna och gav oss ut på stadsvandring. Vi gick genom gamla stan ner till floden Weser. Det var som en svensk sommarkväll och det hade varit soligt hela dagen och kanske 22-23 grader varmt. Vi gick in i Altstadt som låg kring en liten gata som hette Schnoor. Här fanns massor med små gränder och många pittoreska små hus, restauranger, cafeer och små affärer. Kvällen avslutades med en god öl på Beck’s Bistro ”am Marktplatz”.

SÖNDAGEN – Den började lugnt för oss som sprang halvmaran. Maran startade 0930, milen 0955 och halvmaran skulle starta 1130. Efter frukost så slappade vi lite innan vi gick till starten. Där var det rejäla köer till inlämningen av påsarna men toalettkön gick desto snabbare. Vi ställde oss i startfållan och det var inte lätt att veta var man skulle placera sig. Det fanns inga farthållarballonger och det var dåligt utmärkt var man skulle stå. Minuterna före start så kom det till slut en farthållare med 1:40 ballong som ställde sig nära där jag, Peter och Hanna stod. Det kändes bra att följa den.

LOPPET – Löparna var blandade i startfältet och sedan gick allt snabbt. Nedräkningen började för tidigt och startskottet gick redan kl 11.26 vilket kanske berodde på att kyrkklockan gick fel. Jag har aldrig varit med om att starten gått så långt före utsatt tid. Första kilometern var svårsprungen för det var snabba och långsammare löpare blandat. Farthållaren kämpade sig fram och fick springa slalom hela tiden. Sedan lättade det och man kunde slappna av lite trots att farten kändes väldigt hög. Det var kämpigt att hänga med Hanna som jag hade som mål att ha följe med. Första kilometern gick på 4:24 och milen passerade vi kring 45min. Det var skönt att veta att jag redan då var halvvägs och härligt att se kilometerpasseringarna passera förbi. Jag försökte känna efter om det gick för fort men det gjorde det tydligen inte. Kämpade på i ganska jämn fart, andra milen gick kanske 10s långsammare än den första. Åt två gels under loppet och det tror jag gjorde susen. Det serverades ingen sportdryck men jag fick öl, vatten och coka cola i alla fall. Det var förhållandevis glest mellan kontrollerna jämfört med andra lopp. Publiken var peppande och det var kul att springa hela tiden. En del kullersten och gator med spårvagnsräls fanns men mestadels var det lättsprungen asfalt utan några större backar. Extra kul var det att springa in på Werder Bremens hemmaarena Weser Stadion som låg efter 17km. Kilometer 18 blev den långsammaste då det låg en liten backe upp från stadion på Franz-Böhmert Straße. Efter 19 kilometer blev jag förvånad då Hanna sa till mig att sticka iväg. Jag gjorde som hon sa och de två sista kilometrarna var mina snabbaste (4:20/km). På målrakan var jag riktigt lycklig, höjde armarna i skyn och spurtade förbi några. Här kan ni se min målfilm. Sedan vände jag mig om och klappade när Hanna kom in på nytt PB och det var kul att se detta på Hannas målfilm. Jag kom in på 1:34:41 och Hanna gjorde 1:35:25. Vi hämtade varsin välförtjänt Krombacher 0,0 och väntade in övriga från klubben som droppade in strax därefter. De övriga kom in på: Erik 1:38, Jonas 1:39, Inge 1:40, Peter 1:42, Hjalmar 1:44, Andreas 1:45, Anna 1:46, Johan H 1:50, Mikael 1:50, Emma 1:55, Lena 1:58, Johan R 1:59, René 2:00, Katia, 2:03, Fanny 2:04, Heidi 2:10, Catharina 2:13 och slutligen Maria 2:40.

EFTER LOPPET –  Det blev trångt i målfållan då många stannade kvar, njöt  samt hejade på anhöriga eller vänner (precis som jag). Ölståndet var en riktig flaskhals, det var inte lätt att komma ut från målområdet pga all trängsel där. Millöparna hade alla kommit i mål tidigare och Jim som sprang maran gjorde ett kanonlopp med nytt PB på 3:05:51. På 10km loppet vann Lars sin klass H70 med fina tiden 48:15. Sprang fint gjorde även Magnus, Mimmi, Lill, Niklas, 2xRoland och Annika såklart. Tog även emot Ted när han kom i mål på sin första mara på tiden 3:45:36 vilket han var och skall såklart vara jättenöjd med. Grymt starkt jobbat av alla!

 

Vi hämtade våra påsar och njöt av stunden tillsammans vid målområdet ett bra tag. Sedan promenerade vi nöjda tillbaka till hotellet. Köpte en pizzabit och några Zigarren-Börek med Schafskäse som smakade helt perfekt. Även en mjukglass trycktes ned. Vi satt och njöt utanför hotellet med lite blandat att äta och dricka, solen sken. Efter dusch och vila gick vi gemensamt till restaurang Paulaners som låg vid floden Weser. Där åt vi en riktig kalasmiddag med Grosses Münchner Schnitzel, Pommes, Öl med mera och avslutade det hele med Kaiserschmarrn. Det var kanongott!

MÅNDAGEN – Det var vår hemresedag men vi åkte inte förrän halv tolv vilket var ganska skönt. Så nästan alla gick en runda på stan och vi var många som besökte Dom St. Petri zu Bremen. Denna stora domkyrka började byggas efter att den gamla domkyrkan i trä brunnit ner år 1041. Hemresan gick bra och vi var hemma sent på kvällen. Nöjda och glada!

Detta var min första resa med klubben och jag måste säga att det gav mersmak. Peter som guidade oss helt perfekt meddelade på bussen att nästa års resa går till Oslo. Högst troligt följer både jag och Emma med då igen. Kanske blir det Oslotrippeln för mig där, då slipper jag springa så himla fort och så blir det en ultra istället, win-win alltså! Då springer man först ett maraton (<4,5h), sedan en halvmara (< ca 3h) och därefter milen (< ca 2h). Det känns lockande tycker jag.

Peter anordnade klubbresan för nionde gången och tidigare år har Söderåsare sprungit i:

  • 2010 Prag
  • 2011 Berlin
  • 2012 Warszava
  • 2013 Helsingfors
  • 2014 Wien
  • 2015 Hamburg
  • 2016 Hannover
  • 2017 Lübeck
  • 2018 Bremen
  • 2019 Oslo

Tack till alla härliga Söderåsare och alla andra som gjorde detta till en riktigt härlig ”må bra” resa!

Länk till alla mina inlägg

Annonser