Idag är det sista dagen före årets klubbresa till Bremen. Träningen och uppladdningen inför loppet är färdig och nu tänker jag bara vila mig i form. Totalt är vi nog ett drygt 40-tal Söderåsare som åker med bussen tidigt lördag morgon. De flesta springer halvmaran, de andra milen och några helmaran medan vissa supportar eller springer på egen hand. Jag och Emma ger oss på 21,1km och det är för oss båda vår första stadshalvmara. Broloppet 2000 sprang vi båda men den räknas ju inte in.

Denna resa har jag verkligen sett framemot. Kanske mer själva resan än loppet. Men så är det ibland, det är allt runtomkring som är det roliga. Förberedelser och det sociala är trevliga bitar. Att pressa sig till max på tävling är och känns ofta jobbigt.

De senaste veckorna har jag kommit upp i mängd igen efter CCC. Värre är det med fartträningen. Det är svårt att kombinera mängd och fart (tycker jag) och får jag välja så går oftast distans före fart. Det är därför som jag fokuserar på ultralopp, då slipper jag ju ta ut mig max på kort tid. Att jag sedan pressar mig på de längre loppen över 50k/5h är en annan sak, det är ju under så lång tid och pulsen är då alltid lägre eftersom det annars inte skulle gå. En mil eller en halvmara är långt det oxå men en ultralöpare är inte som alla andra. Bla får man lite konstiga referensramar om vad som är normalt och ett långpass för en person kan vara 8-13k medan en annan säger 15-20km och andra menar >2h eller ännu längre.

Denna veckan har jag sprungit hemma i Perstorp mån-tis och sedan uppe i Göteborg ons-tor. Var på tjänsteresa och sprang långpass i onsdags över broarna Götaälvbron och Älvsborgsbron. Det var fantastiskt väder med sol och en sval lättare bris. Torsdag morgon blev det en kortrunda med markfrost längs med Norra Älvstranden.

Jag har inte kört några direkta intervaller utan istället enstaka kilometrar som jag kört i tävlingsfart. Det enda riktigt tuffa passet var förrförra helgens klubbträning då jag och Hanna sprang knappa 14k i 4:40 fart. Körde även ett rätt tufft pass i Perstorp i tisdags där sista halvmilen gick på 24min (4:49). Hur det än går på söndag så känns det kul att springa ett lopp igen.

Angående lopp så anmälde jag mig i onsdags till nästa års Ultravasan 90. Det var Emma som föreslog det så då passade jag snabbt på att anmäla oss båda. Vi kommer att bo hos vår tränare Peter och vi hade finfina dagar där när vi sprang Ultravasan 2017. Sedan att jag nu råkade anmäla henne till 90 istället för 45km (som hon ville) det är en helt annan sak. Men jag är övertygad om att hon fixar det med.

Utsikten från jobbet nu på lunchen kunde varit sämre. En fin sextaggare/råbock har gått 10m från fönstret flera dagar här denna veckan. Så här ser han ut.

20181002_1120491643698661.jpg
Bocken utanför jobbet

Nu ska jag bara hem och packa och sedan så kör vi. Bremen nästa!

Länk till alla mina inlägg