Idag fick jag upp ett minne i telefonen från 11 september 2014. Det var dagarna före premiärupplagan av Helsingborg Marathon och jag var förkyld och tung i huvudet. Då var det bara två dagar till loppet och jag var osäker på start. Hursomhelst så blev det start den gången och jag fullföljde min andra mara samt putsade mitt pb med några minuter.

Detta med förkylningstider är lika aktuellt nu som det var då. Varje år någon vecka efter skolstart när sommaren övergått till höst är det likadant. Jag började känna mig lite småförkyld i söndags och frågan är om det ska bryta ut på riktigt eller om jag kan hålla den stången.

Träningen hann komma igång lite lätt förra veckan. Sprang tre milrundor (tor+lör+sön). Vilade lite drygt 5 dygn efter loppet innan jag sprang första gången. Nu när jag är redo för att trappa upp så har jag blivit förkyld. Så det får bli ytterligare några välbehövliga vilodagar. När det gäller om man ska träna eller inte så finns det några lathundar som jag tycker är ganska bra och även lite roliga. Testa denna!should you run1868340362..jpg

All hård träning är såklart uteslutet om man inte känner sig fullt frisk. En lugn promenad eller löprunda däremot kan säkert hjälpa i tillfrisknandet om man bara är lite krasslig. Men vid feber och halsont är det totalvila eller bara lugna promenader som gäller.

Mina två senaste veckor har varit händelserika. Veckan i Chamonix var magisk. I början av förra veckan var jag mest trött, orkeslös samt mentalt utmattad.  Låg efter med sömnen och det tog ett antal dagar att komma i fatt. Dagarna var jobbiga och härliga på samma gång. MEN! Jag hade lyckats i loppet, haft fantastiskt kul, träffat härliga människor såsom Martin, Christian, David, Glenn och Christel. Samtidigt fanns det massor med kul minnen som jag kunde dela med mig av. Packade upp mina grejor lite efterhand, skrev ett låååångt blogginlägg samt köpte bilderna och videon från loppet för att ha som minne. Delar med mig av dem här.

Redan dagen efter CCC anmälde jag mig till Tjörnarparen 50 miles som går i december. Igår anmälde jag mig och Emma till Bremen halvmarathon 7 okt som vi ska åka till med klubben. Hinner inte träna till en helmara just nu (eller orkar/vågar). Känns helt perfekt lagom långt nu att få springa en halvmara. Faktiskt min första halvmara sedan 2000. Så nu finns det faktiskt två tävlingar ytterligare att se fram emot.

I lördags åkte hela familjen till Malmö för att gratta mamma som fyllt 80. På vägen dit fick jag min 50-års present, en körupplevelse med en Ferrari. Gissa om det var häftigt?

received_1805354089572646158477656.jpeg
Min 50-års present från Emma. En provkörning på bana med en Ferrari 458 Spider med 562hk.

Så tänker i alla fall jag angående förkylning och träning. Hur tänker du?

Länk till alla mina inlägg!