I söndags åkte vi ner till Davos för att semesternjuta. Den årliga familjesemestern uppgraderad till löparsemester light! Först flyg till Zürich och sedan tåg till Davos. Tågresan ingår vid anmälan till loppet och det var den vackraste tågresa jag gjort hittills.

När vi kom till hotellet blev det viss besvikelse över utebliven balkong men den har nu lagt sig. Standarden är annars helt ok med både ”Hallenbad” och ”Finnische Sauna”. Dessutom har vi halvpension och en trerätters middag på kvällen är aldrig fel. Vädret var mulet och småregnigt.

I måndags åkte vi till linbana till Jakobshorn. Det var väderomslag till bättre väder. Emma och jag fortsatte uppåt en bit och besteg Jatzhorn 2682möh och solen trängde igenom så vi frös inte. Därefter sprang/gick vi nerför hela berget till byn, 1540möh. Det kändes lite i benen.

I tisdags började vi med nostalgitåget från Davos Platz till Filisur. Där gick vi några km till ett UNESCO världsarv Landwasser-viadukt. En fantastisk viadukt över ett vattendrag.

På eftermiddagen hade jag spring i benen så jag tog bergbanan upp till Schatzalp Berghotel och sprang med stavar upp till Weissfluhgipfel, 2844möh. Det blev bråttom på slutet för att hinna med sista bergbanan ned från 2600m, hade 10min marginal. Totalt blev det kring 1100m stigning på detta pass. Det var vackert längs panoramavägen mellan Strelapass och Weissfluhjoch.

I onsdags gjorde jag, Emma o Jakob ungefär samma tur fast omvänt. Vi började med att bestiga Weissfluhgipfel och tog sedan panoramvägen till Strelapasset där vi åt. Det är dyrt i Schweiz. För 450kr fick vi två alkoholfria dricka och en portion med 5st Chicken Nuggets och en stor soppa (utan kött) som vi delade på två. Prisnivån är allmänt hög men det är bara att koppla bort det och betala.

Igår följde även Julia med upp på toppen för att njuta av utsikten. Sedan tog jag ett sista pass innan loppet på lördag.

Ser verkligen framemot att för första gången i alperna. Jag har målet att fullfölja och inget tidsmål denna gång. Ser detta som ett upplevelselopp än tävling. Tävlingsdjävulen lämnade jag hemma i garderoben och jag hoppas att hon är kvar där. Ska inte glömma att följa några av mina löparvänner som springer GAX100, även det på lördag. Lycka till Joakim, Mattias, Petra, Magnus, Zung och Fredrik!

Här är alla mina inlägg!